Followers

Monday, March 21, 2011

# Check up izzul...

salam hari isnin semua..semua pakat bermonday blues la hari ni ye?aku pun sama.pagi tadi punya la liat nak bangun last-last tengok dah lambat,mentang-mentang la hubby ada kat sebelah mood nak kerja terus ke laut jadi nya.huhu..

bila dah lambat nak masuk opis mula la ligat duk pikir nak bagi alasan apa kat cc.ahah!tiba-tiba teringat aku sepatutnya bawak izzul pergi check up bulan 1 aritu siap buat appoinment bagai tapi aku tak pergi pun (lupa punya pasal).terus kejut hubby cakap nak bawak izzul pergi check up kejap lagi.

terer sungguh plan aku, bangun lambat pastu pakejkan sekali bawak anak ke klinik (at least ada time sleep,reason yang kukuh sikit).hehe..

apa-apa pun sebelum izzul bangun aku mandi sesiap dulu pastu kemas beg dia untuk dibawak ke rumah pengasuh.elok je aku dan hubby siap dia bangun.jom kita mandikan dia pepagi dengan air sejuk.haha,jahat sungguh mama dia nih.

maka berangkat la kami anak beranak ke klinik di presint 3 tu.ni 1st time hubby datang sini,sebelum ni kitorang check up izzul kat klinik presint 9.sampai sana pukul 9.15 pukul 9.50 dah siap,hubby cakap cepat nya siap.ingatkan bila datang hari isnin ramai orang rupanya tak ramai plak hari ni.

pastu hubby siap pesan lagi nanti mama check up kat sini la,dekat ngan opis.oh bang,dinda dah berjaman check kat sini.maknanye dinda duk cite2 kat abang g check up kat klinik baru tu ala-ala masuk telinga kanan keluar telinga kiri la ek? :)

keputusan tadi:
berat izzul = 9.65 kg (ringan je kan?)
yang lain-lain semua ok.misi bagi ubat cacing dan multivitamin.petang karang sesi bersilat la nak bagi ubat kat si kecik tu. :)
bulan 5 kena datang lagi untuk inject umur 1tahun setengah..

pastu hubby g hantar aku kat opis,aku siap tapaukan nasi lemak untuk hubby dan kuey tiaw goreng untuk izzul tak lupa air kotak dutch lady coklat feveret izzul sekali.pastu bila aku nak cium dia taknak leka duk minum air kotak,ingat aku nak sangat minum air kotak dia.anak oh anak..


gambar ni bukan kejadian pagi tadi tau..

panjang plak aku bercerita kan?takpe,asalkan ada orang sudi baca..huhu...


p/s : jap lagi nak telefon papa dia tanya dia hantar ke tak izzul ke rumah pengasuh.....to be continue.....

3 comments:

YAYA AZURA said... [Reply this comment]

cucuk setahun ke setahun setengah ?

*azni* said... [Reply this comment]

yang setahun dah cucuk..bln 5 ni cucuk setahun setengah..

amiey lee said... [Reply this comment]

hahahah bersilat jugak ke nak bag anak mkn ubat????? hee kta kat sarah smpai kungfu habis la..tapi kat ashraf alahiii senang sgt bg dia mkn ubat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...