Followers

Wednesday, November 24, 2010

#Pagi ni...

Pagi ni.....

600am - bangun basuh muka pastu terus pegang penyapu.sapu hall dan dapur memandangkan tempat2 itu adalah ala2 tempat pembuangan sampah sarap oleh idul..:)

siap sapu semua mop lantai pulak sebab semalam si idul tu makan honey star pastu sepah2kan melekit2 kt lantai..Huhu..

siap mop segala,basuh2 beras utk buat bubur idul plak,bayam dah potong smlm tggl kuarkan dr peti ais je..bubur dia senang je main campak2 je..campak bayam,ikan bilis pastu telur sebijik dlm periuk,kacau2 sikit sbb nak bagi telur tu pecah.

ohh,lupe nak ckp letak sekali bwg putih+halia(ditumbuk)+garam sikit..bubur satu periuk siappp!!

640am - check si kecik tu dah bgn lum,msh lg tido.bagus!mandi kerbau,semayang,pakai baju pakai tudung,touch up sket2..siap!

710am - si idul dah bgn nsb baik tak nangis mcm selalu.alamak!br ingt baju idul utk hantar kt umah ibu belum packing lg*mcm nk g jauh2 je guna prkataan packing tu padahal sblh umah jer ponn*..dukung idul bwk masuk bilik dia amik baju2,pampers,sapu tgn letak dlm bag..siap!

715am - hantar idul umah ibu kat sebelah,main2 ngn dia jap peluk cium dulu pastu blah..bubur idul belum hantar lg sbb xcukup tgn nak bawak.cakap ngn ibu jap lg dtg blk utk anta bubur..

720am - kuarkan cheese,mayonis,tuna,tomato dr peti ais utk buat sandwich *bekal ai la katekan*..ni pon main taruk jer,letak tuna dulu diikuti mayonis,tomato dan cheese.potong tiga segi pastu isi dalam bekas..siapp!!

735am - amik bubur idul,handbag,bekal ai,kunci umah+kunci motor,helmet dan sweater.,kunci pintu dan grill umah pastu hantar bubur idul..sekali nampak idul duk ralit tgk cite kartun kt tv..ckp ngn idul mama g keje ye syg duk elok2 ngn ibu ye..

740am - tggu lif trn bwh.g kt parking moto panaskan enjin moto jap..baca doa2 sket baru gerak g kerja..

755am - sampai opis,punch card pukul 756 ngam ngan ho..hehe..tak turun cafe sbb bwk bawak bekal la katekan..borak2 jap ngn member opis..

830am - start buat kerja sambil tulis entry ni..

ni la bekal ai

rupe mmg failed tp cuba mkn tgk.....

Sekian,terima kasih kerana sudi baca diary pagi ai..

6 comments:

IBU WAFIQ said... [Reply this comment]

rajin buat bubur pagi2..kalo pg2 rasa cam tak cukup kaki tangan nak buat keje..semput rasanya...hehehe...

*azni* said... [Reply this comment]

tak tau la kak..azni da biasa cmtu sbb mlm2 xleh buat ape,ank asyik nk menempek je..xleh tgk mama dia buat keje sket mula la nangis..nk tggu dia tido pon xleh sbb dia jenis mama tido br dia tido..

Huda said... [Reply this comment]

sedapnye..roti ade tp sardin xde kat umah ni..klu x leh wat gak :)

*azni* said... [Reply this comment]

azni pakai tuna mayonis yg dah siap tu..kalu pakai sardin tak pandai la nak buat..hehe..kantoi..

Izan Ishak said... [Reply this comment]

sedap tu azni...k.izan pun suka makan tuna mayo yg siap tu jgk.

pagi ni ni k.izan sarapan roti telur je. kalau sardin biasanya buat sambal sardin yg pedas2...bestttt~

*azni* said... [Reply this comment]

kak izan:roti telur?sedappnye..dah lame tak mkn roti telur nih..bestnyee...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...