kalau selalu buat puree epal,kentang,brokoli,carrot,bayam what else ek tak ingat dah (T_T)..jadi kite mencuba labu pulak..cantek warna kuning dia bila dah jadi puree tu..
buang kulit dan basuh bersih-bersih
rebus..
blend..
simpan..
bekukan..atas penuh dengan stok susu,bawah dengan stok puree..sarat dah peti ni..
lepas tu saya buat bubur nasi+ikan tenggiri+puree labu ni..alhamdulillah berselera anak teruna kecik tu makan eh abang dia pon join makan sama..camtu la,takde la mak ni kecik hati..hahaha....
6 comments:
ms msk bubur tuh camner plk eh?
Cantik kan kaler labu... Sy pon suke.. Keladi dah penah buat?.. Kaler die.cantik.bile.jadi puree...
Mak yang rajin. Semoga anak2 tahu menghargai. :)
uii rajinnye azni buat utk si kecik :) nampak cam sedap :)
Bila ada anak kecik kena kreatif dan rajin - yg sihat anak sendiri kabn. Suka kakak tengok stok susu bhgn rak atas..
Ooo..sy kalau nak buat puree labu, terus stim dengan kulit2 nye skali (means lepas belah 2, buang biji, basuh bersih2, then stim..) pastu dah masak, korek je ngn sudu..yela, nak kopek mmg berpeluh jugak...hihi. :p
Post a Comment