Followers

Monday, June 11, 2012

Western la sangat!

hari minggu hari tu mood terlebih rajin duk berketung ketang kat dapur maka hasilnya adalah ini....


cer teka apakah nama makanan ini?lambat sangat korang jawab..meh saya bagitau..ini adalah baked macaroni cheese..pehh,tergeliat lidah..dalam bahasa melayu adalah makaroni bakar..1st time buat ok la tapi kena improve lagi..yang pertama kena bubuh garam lebih sikit sebab kurang masin..kedua,saya buat layer by layer cehh bajet macam buat lasagna sbb tu rasa tawar jer sebab macaroni tak bergaul dengan inti daging tu..dah tau kat mana kelemahan next time kite buat lagi bagus... ;)

resepi saya google jer tapi saya modified sendiri pulak..derhaka sangat sebab tu tak berapa nak sedap..haha..dapat la 4 bekas..bagi jiran depan rumah,bagi adik saya..masuk perut sendiri..hari ni tinggal separuh..confirm malam ni habis..konfiden nampak.. ;)


ni sebelum bakar,tengah beratur nak masuk dalam oven..


yang ni lebih pastu saya buat macaroni goreng keesokkan harinya..sang suami dah naik muak tengok macaroni..siang malam makan macaroni..layan kan jela bini mu ini..hahaha...

4 comments:

♥cikmOt♥ said... [Reply this comment]

wahh...cam best jek...kena buat jugak ni nanti..tapi tulah mozerella cheese, mahai bebeno...

aanie said... [Reply this comment]

terer la azni....nampak cam sedap bila dah bakar tu.....
jiran cakap apa bila kurang masin tu? hehe....

eB said... [Reply this comment]

np x antar skit shah alam? ;p

Imaan09 said... [Reply this comment]

posa arini.. silap laa g tgk entry ni..hahah!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...