Followers

Thursday, June 28, 2012

Drypers berwajah baru

entry pagi ni dimulakan dengan cite diapers dan susu anak-anak yer..sebelum-sebelum ni saya mencuba pelbagai jenis diapers untuk dua beradik tu..dari jenama murah sampai la jenama mahal..cuma mami poko je tak penah beli,tak koserr nak ngabehkan duit utkn diapers semahal itu..tak mampu pon ada jugak..cehh!pet pet,fitti,pampers,hey baby,huggies,drypers dan etc..

anak-anak saya takde masalah,pakai jenama murah pun takpe pakai jenama mahal lagi la takpe..hehe..takde masalah ruam akan tetapi ada sesetengah diapers yang pelekat jenis plastik tu memang mak tak berapa suka..sebab tape tu macam tajam dan anak-anak selalu luka kat peha..

bila ada masalah camtu mak setia kepada jenama huggies je sebab pelekat dia jenis kain lembut tu..er,korang paham kan?tapi sejak beberapa bulan lepas mak baru perasan huggies ni makin nipis..anak kencing 2-3 kali diapers dah meluyut berat..takleh jadi ni..

pastu masa balik kampung aritu ada pasaraya baru bukak jadi dia wat promosi jenama drypers wee wee dry rm29.90 je..rembat la dua pek size M dan L..walaupun murah tapi nak beli banyak-banyak takleh sebab mak balik kampung naik bas dengan anak-anak..mana nak pegang anak mana nak pegang diapers..huhu..

bila bukak nak guna tengok-tengok eh drypers dah guna pelekat jenis lembut la dan tebal sikit dari huggies..mak suka la..pastu dia punye design pun makin cantek eh..

pastu hari ahad aritu mak pergi mydin p15 sebab nak beli susu si abang..eh,susu dugro kat mydin tengah murah aritu rm19.95 kalau tak silap mak la..apa lagi cargas amik 3 pek bekalan sebulan..

naik tingkat atas tengok drypers pun murah rm31.90..beli la 2 pek..nak beli banyak-banyak tunggu bapak budak-budak ni balik dulu..haha..tapi saya pun duk pelik jugak apsal rege drypers ni murah..dulu kemain tengok rege rm34.90 kat mydin tu..sekarang hari diapers murah sedunia kah?

so korang apa lagi cecepat la terjah mydin berdekatan utk dapatkan drypers ni..hehe....


buah apa nama tah utk abang,awan biru ijau utk adik..

9 comments:

♥cikmOt♥ said... [Reply this comment]

tulah tu...akak pun perasan huggies makin menipis...tapi tulah, si abam mok saiz xxl huggies jek dia leh pakai tuk malam...

yang lain plak lekapan tak bagus, luka kat peha...tajam kan...hurmm...macam2 hal plak si DD nni

♥cikmOt♥ said... [Reply this comment]

susu dugro kat darussalam rm19.55...murah 40sen dari mydin...ihikss

bada said... [Reply this comment]

cantik ...

::NureeN:: said... [Reply this comment]

yg baru ni utk kakak belum beli lagi dok perabes stock lama.. yg adik ja dah pakai yg baru... tp corak lama mcm lg best ja dr yg baru ni..

mmg betol kan, dlu rm34 skrg dh tinggai rm31.. tp quality masih sama kan..

Izan Ishak said... [Reply this comment]

cantiknya drypers skrg ni! designnya pun kaler2 gitu... meriah nampaknya. pasni ada bby bolehlah beli drypers plak...

fieda said... [Reply this comment]

cantik betul yg baru ni..kalerful..

bibi yusof said... [Reply this comment]

cantik nye drypers baru ni..

my kids - siang2 pakai pet pet.. memalam pakai mamy poko.. heheh mahal.. tapi kuat kencing derang ni..mls i nk bgn tukar memalam.. hehehe

ari tu tesco sale jugak... pet pet semua size RM 30.59, ape lg rembat 6 paket terus... size M & L... susu dutch lady pon murah 5 ringgit, borong 5 paket... hehehe...

bile murah kene aa borong kan...

DeQWa said... [Reply this comment]

beli kt kedai darulsalam jer,sentiasa murah rm32 manjang,xyah tunggu sale...hihi

IntaNBerliaN said... [Reply this comment]

a'aa kan.. bila dah berwajah baru ni lg best... saya pun ada rembat gak.. hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...