Followers

Monday, August 22, 2011

# Entry campur-campur...

selamat hari isnin semua..monday blues,sila la pergi jauh-jauh kamu...

arini macam dah takde mood nak keje,asik la duk teringat-ingat kat kampung halaman..wah,gitu..nak abiskan 3 hari keje ni macam azab je *statement org malas keje camni la*..rasa macam nak mc pun ada ni..hehe..padahal keje kat opis bukan banyak mana pun..

alkisah balik palong hari jumaat minggu lepas,perjalanan semua ok..actually,my hubby kena g amik dua orang anak buah dia kat kl dan bawak balik palong sebab abang hubby kena g penang 2hari so kesian kat my SIL nak handle anak sorang-sorang kat rumah..tambahan pulak SIL tu tengah pregnant 6 bulan..

jadi aku half day hari jumaat tu,pukul 12.30 dah punch keluar pastu tunggu hubby datang amik kat opis..balik rumah packing-packing barang,amik izzul terus gerak ke kl..nasib la jalan tak jem...fuhh,lega..yang tak bestnya 2 beradik (4 dan 3 tahun) tu asyik bergaduh kat belakang,mujur izzul tak join sekali buat perangai..nasib kejap je pastu dorang tido sampai la palong..

perjalanan ke palong yang mengambil masa 2 jam lebih tu pun aku dah rasa macam terseksa dan tak selesa..tang perut la,kejap rasa baby mengeras,kejap ok..kang kejap rasa senak..haishh,risau pulak aku..camna la nak hadap perjalanan 8 jam balik kelantan minggu ni..jangan sakit nak bersalin dalam perjalanan dah la..mintak dijauhkan..semoga semua selamat sampai la..

masa kat kampung haritu sempat jugak buat biskut raya..ala cornflakes madu je pun..kak tih (SIL) duk ajak aku buat biskut raya..dia kata tak best buat sorang-sorang,lagipun dia tak reti sangat..aku on jer..bukan la nak cakap aku ni pandai tapi setakat cornflakes madu tu sape-sape pun boleh buat sebab senang jer..hehe..

so projek kukis kami akan bersambung lagi hari rabu ni..izzul pulak behave je kat kampung..dah tak heran aku ada ke takde,sibuk main dengan sepupu sepapat dia je..malam sabtu tu sempat la aku ajar izzul main bunga api tapi anak jantan aku tu penakut rupenye..dia taknak pegang langsung bunga api,tapi kalau tengok api yang keluar tu mengekek-ngekek suke..sudahnya mak dio yang lebih-lebih main bunga api,anak tukang tengok jer..haha...

kan betul aku cakap cerita semua bercampur-campur..fedulik kan la..janji ado entry hari ni :)

3 comments:

amiey lee said... [Reply this comment]

heee dapat gak la buat kuih raya sendiri..emy tak start lagi ni

ajumohit said... [Reply this comment]

jauh perjalanan tu azni, bwk toto n bntal kasi alas, sakit kt pinggang tu yg tak tahan tu...

bestnya wat kuih raya, terasa kemeriahannya ;)

Huda said... [Reply this comment]

hehhehe..ok je campur2 :) take care tau nanti..ape2 hal jgn lupe bgtau dh bersalin nnti :) ade no huda x?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...