Followers

Wednesday, July 18, 2012

Tailor ajaib

lepas balik opis hari jumaat minggu lepas terus bergegas balik umah dan bersiap untuk balik kampung hubby..sampai je rumah tengok anak-anak semua dah dimandikan oleh mr mama dan get ready nak gerak,mak je lum apa-apa lagi..huhu..

sampai umah PIL dah pukul 9 lebih..penat+ ngantuk+lapar semua bercampur aduk..mujur mak masak asam pedas woww terus tak pandang kiri kanan dah masa makan tu..haha..

esok petang tu terus g kedai jahit nak amik ukuran untuk buat baju kurung dan baju melayu..melayang-layang rm224 untuk baju raya kami sekeluarga..mak 2 pasang,apak dgn anak-anak sepasang sorang cukup lah..kami malas nak beli baju siap sebab takut susah nak carik tone kaler yang berkenan...fuyooo!!sedondon tahun ni..

nasib la ah so tailor tu boleh kautim..mula-mula dia caj rm 35 untuk sepasang baju melayu kanak-kanak tak kira la size izzul atau pun ziyyad..pastu hubby bodek-bodek dia amik rm28 sepasang,baju melayu dewasa rm68..baju mak kalau biasa rm34 tapi sebab letak manik kat tangan tambah la rm16 jadi la rm50 sepasang..baju mak saje dah seratus..fuhh,lega di situ biar pun bukan mak yang bayar..pasni boleh la beraya dengan tenang...

eh,nanti dulu ada lagi lum soping..baju bajan anak-anak lum beli lagi..yang tu mak dah plan..hari minggu nanti bila hubby balik sini kami akan terjah sogo..opps!yang pastinya anak-anak bakal ditinggalkan di rumah..pergi pun dengan moto je..senang nak cilok sana sini,boleh elak dari jem sesambil tu mengimbau kenangan semasa merempit dengan hubby masa baru-baru nikah dulu..ehemm ehemm..eh,bulan posa la takleh lebih-lebih..hahaha..

1 comments:

Huda said... [Reply this comment]

huda baju melayu hubby x de lg :) baju bajan budak2 ni pun rasa mcm kena tmbh :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...