Followers

Tuesday, July 31, 2012

Hatiku di kampung sudah...

semalam dapat jua saya harungi puasa dengan baik dan aman..eceh..terus balik rumah lepas abis keje,takde nak singgah memana pon..kalau singgah kan takut tak sempat masak lak..pompuan biasa la kalau dah menyinggah tu bukan sekejap khenn..

sampai kat umah dah terbau wangi masakan..maksu masak rupenye demi anak buah dia huhu terharu sungguh..dia goreng ayam je pon syukur lah ringan sket keja masak memasak saya..tenkiu maksu (kalau maksu baca blog ni la hewhewhew)..saya pun goreng keropok dan karipap frozen je..

keropok ikan adalah feveret izzul memang sentiasa ada untuk dia kudap-kudap,saya tengok tupperware keropok dia dah kosong..emang dasar mak yang baik hati kan terus la goreng keropok untuk anak sebelum anak tanya mana kopok abang..huhu..

siap goreng semua baru solat asar,boleh la doa panjang-panjang sikit sebab anak takde kan.. :) pastu g melepak umah angah sebab ziyyad baru tido,nak angkat tak sampai hati lak..kul 7 baru terkedek-kedek anak beranak balik rumah..terus letak ziyyad dalam buai sebab dia tido lagi..

masa untuk mak layan dejavu di kinabalu la pulok..dah berbuka pun ziyyad masih lagi tido alhamdulillah Allah permudahkan semalam..masa sahur pon depa berdua tak bangun..mak sahur hadap dinding jelah pagi tadi..hari ni pun harap-harap camtu jugak,semua baik-baik sahaja..insyaallah..

mak pon buat keje dengan tak keruan gak ni sebab duk hitung hari nak balik pasir puteh..hover macam budak-budak kan..haha..ate nak jumpa mak pak tersayang harus lah tak sesabar..

2 comments:

Huda said... [Reply this comment]

husna time kami nak buka dia dah makan dulu..cakap nak makan nasi..lukman lak huda letak depan tv suh layan zikr kat astro oasis :)

Rai said... [Reply this comment]

alhamdulillah dipermudahkan kan.. bestnya kalau ada orang tolong masak macam tu..biarpun masak simple2 tapi dah meringankan keja..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...