Followers

Thursday, July 5, 2012

EBM storage bag yang murah...

aritu saya ada tengok kat fb ada satu kedai ni jual storage bag yang murah..sebab apa saya kata murah?dia jual 120 pcs storage bag dengan harga rm55 sahaja..jatuh la harga 45sen sekeping..tak ke murah tu?saya selalu beli jenama autumnz dan jingle jungle..harga dorang selalunya rm15 untuk 25pcs = 60 sen sekeping..

dia ada gak jual secara loose iaitu 30pcs rm 15 kalau tak silap saya..saya terus order sekotak (120pcs) bila tengok murah..tapi produk ni dari taiwan,kat kotak pun penuh dgn tulisan taiwan...


dalam plastik ni ada 30 keping..ada 4 plastik..saya share dengan nurul...2 plastik nurul dah amik...

ni rupa dia..berkapasiti 6oz...walaupun saya selalu beli jenama autumnz yang boleh muat 12oz tu tapi saya selalu isi untuk satu sesi feeding je iaitu 3-4oz sahaja..membazir je kan?

ni bila dah isi susu..

dulu saya penah cakap saya tak berapa gemar guna storage bag tapi memandangkan freezer dah makin hari makin sendat maka terpaksa la guna jugak storage bag..jimat space tapi yang leceh nak transfer transfer ke botol tu la nanti..takpe,alah bisa tegal biasa..ewahhh!!

9 comments:

::NureeN:: said... [Reply this comment]

nureen pon ada guna jgk, beli kat fb gak, tp mahal cikit la rm18 = 25kpg..
klau dpt murah mcm ni nureen pon nak, tp dok pikiq2 mcm nk beli botol jerr.. refill dlm botol tp tue la takott freezer penuh plak.. skrg ni pon dh penuh, mcm kena beli freezer baru jek

bibi yusof said... [Reply this comment]

azni.... ok tak material die.. sekukuh autumz tak.. dulu pakai jingle jungle.. pernah la jugak 2-3 terkoyak... plastic die nipis sket compare to autumz kan.. yg ni lak camne

*azni* said... [Reply this comment]

bibi : jingle jungle lembik mcm plastik biasa..kalau jingle jungle takleh letak berdiri mcm gmbr last tu..dia keras mcm autumz tu tapi autumnz ada double zipped lock..yg ni satu lock jer..tp azni rasa ok la asalkan kita tak ganas2 insyaallah tak berlaku mslh koyak..

*azni* said... [Reply this comment]

nureen : peti azni dah penuh dgn ebm dgn puree lg..nak taknak kena guna gak storage bag..

Bionic women said... [Reply this comment]

rindunya saat bf baby dulu..
tapi xder pengalaman simpan susu, me direct bf for 2 1/2 yrs..
sanggup benti keje time tu..hahaha

fieda said... [Reply this comment]

kak fieda tak merasa dah la..anak2 dah besor...hihi

Huda said... [Reply this comment]

huda x penah simpan ebm..ada simpan sikit dulu masa tinggal husna sbb g bali..tp simpan dalam botol n tupperwaRE kecik2 :)

Anonymous said... [Reply this comment]

pe nama fb tu..nk add

Belinda Adzmi Ibu Ilhamny said... [Reply this comment]

beli dkt mana tu ye..?? leh dptkan detail tak.. please..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...