Followers

Monday, March 5, 2012

Dia nak makan dah...

hari ni saya ada mood yang membuak-buak untuk menulis entry akan tetapi gambar-gambar takleh transfer dari camera..taktau la apa masalah..terus jadi macam entry terbengkalai..huh..saya rasa pc saya yang problem sebab saya dah cuba guna card reader pun takleh jugak..dia macam takleh baca usb tu..abis tu camno nih?

ziyyad dah cukup 6 bulan sabtu ritu..dah boleh makan solid food..tapi mak dia belum bagi makan secara officially lagik..tak sempat nak buat kato eh.. :) masa anak belum boleh makan kemain semangat g beli container kecik-kecik serta ice cube container yang ada penutup konon2 nak buat puree anak..sekali hampess!bekas kemana mak kemana..haha..matik nih kalu laki i baca!haha..

saya cakap bukan officially sebab kadang-kadang bila kitorang makan si ziyyad duk tengok je sambil air liur meleleh2 maka mak dia pon calit-calit la sket kat mulut anak..bagi raso..kadang-kadang dia amik bau jer..saya tak buat jadual khusus lagi..*oh so sweet guna word khusus* berapa kali dia makan kat rumah,berapa kali kat rumah angah..camtu la..dah mak dia tak masak abis anak nak makan apo..makan jari sendiri jelah..

tengok la hujung minggu ni ke saya cuba usahakan demi anak..kalau tak boleh pun kena rajinkan diri jugak..sekali lagi demi ziyyad..hehe..insyaAllah...

3 comments:

aanie said... [Reply this comment]

azni, sila rajinkan diri masak utk ziyyad ye....hehehe....

Ila said... [Reply this comment]

ziyad dah besar...

p!nkerton said... [Reply this comment]

azni, dah jumpa belum bekas ice cube dgn penutup tu? akak ada beli banyak lebih ni, kalau nak bagitau k :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...