Followers

Friday, December 19, 2014

Mengandung kali ketiga?



Alhamdulillah, masih diberi kesempatan untuk mengandung buat kali ketiga.. hari-hari yang berlalu terasa lambat kerana tak sabar nak menatap wajah kesayangan di dalam perut ni..wah gitu,padahal baru 3 bulan usia kandungan..excited macam kan mengandung anak pertama je hehe..termasuk la suami dan abang2 pun tak sabar nak jumpa adik baby..

2 minggu lepas pergi kk presint 3 untuk buka buku pink..hb ok,tekanan darah ok,so far so good..tapi yang kelakar bila doktor tanya berkali2 latar belakang keluarga,macam tak percaya mak ayah saya tidak ada apa2 penyakit macam kencing manis atau darah tinggi ke..alhamdulillah dorang masih sihat walafiat masih kuat bekerja..kalau dorang ada apa2 penyakit buat apa saya nak tipu..yang mengandung adalah saya, dan kalau ada apa2 effect kat saya jugak..




berat turun sikit sebab awal-awal mengandung haritu takde selera makan, sampai sekarang pun takde selera makan lagi..saya takde alahan muntah ke takleh bau makanan ke apa..cuma takde selera makan..letak la makanan apa pun kat depan mata ku pandang sepi je..boleh makan buah je..kalau makan nasi dua tiga suap dah taknak dah.

awal-awal je macam tu, tunggu la masuk bulan keempat nanti tolak batu dengan kayu je kikihkih..



due adik baby pada bulan puasa,bertabah la azni oi telan ai liur jela tgk makanan pada hari raya nanti..demi dapatkan berat 45 kg mcm anak dara dulu ku sanggup berpantang betul2 kalini..

besar harapan nak menimang baby girl kali ni tapi kalau Allah bagi boboy lagi ku terima je..gegirl ke boboy ke,semuanya rezeki dari Allah..asalkan baby tu sihat dan sempurna tu saya doakan setiap hari..




2 comments:

bibi yusof said... [Reply this comment]

congratulations

Cik Puan Rann said... [Reply this comment]

Tahniah....seronoknye dah anak ke3. Sy baru menanti detik2 dapat anak sulung.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...