Followers

Friday, June 13, 2014

Kidz Paradise




mood rajin tetibe datang hari ni setelah sekian lama bertapa di gua batu hehe..nak cite pasal anak-anak je pun..bulan lepas kalau tak silap 2 kali berturut-turut bawak anak2 ke kidz paradise..amboi,banyak duit hang!takde maknanye weh..mula2 pergi memang sebab nak try je apa la yang best sangat kat kidz paradise tu.baca sana sini blogger duk cakap best jadi nak try la bawak budak2 ni..

kita tengok ke tidok..haa,gitu..sekali anak2 takmo balik walaupun 3 jam lebih kat dalam tu,puas pujuk taknak balik..mak bapak dah sangap2 ngantuk tunggu anak main sampai puas.aduh!memang carik pasal la ni..last2 pujuk nak g makan baru dorang nak balik..selamat.

kali kedua pergi sebab my best fren masa u dulu datang sini so taktau nak g mana kitorang bawak dia dan anak2 nya g kids paradise tu..memang hepi la bila 4 orang hero bergabung meletup!haha..

ok,sedikit info kalau nak masuk kidz paradise the mines ye..

* bayaran masuk utk weekdays rm 25 per budak

* weekend,school holiday dan public holiday rm38 per budak..saya pergi hari sabtu anak 2 orang jadi rm38x2..mak bapak tak payah bayar ye..

* wajib pakai stokin nak main dalam tu..kalau nak jimat bawak siap2 stokin dari rumah..stokin boleh jugak dibeli kat dlm tu dengan harga rm6 sepasang..pengalaman saya,ziyyad leka main sampai hilang sebelah stokin haha..puas carik mana sebelah cari tak jumpa,nak taknak kena beli stokin baru..melayang duit mak ko..

* kalau nak jimat korang boleh beli voucher.kali kedua kitorang pergi dengan 4 orang hero jadi kitorang beli voucher je rm150 untuk 8 kali masuk..bagi dua dengan my fren,dia amik 4 saya amik 4..so ni ada lagi 2 voucher extra taktau bila nak pergi..tapi takpe sbb valid utk setahun..

* korang nak duduk dalam tu dari pagi sampai malam pun boleh asalkan jangan tanggalkan tag..boleh nak keluar masuk utk g solat dan toilet,takda masalah..

gambar-gambar budak tengah hepi kat bawah ni ye..termasuk la mak bapak dorang jugak :)


biji-biji yang ala2 pasir ni dipanggil cassia seed..



adik buat apa dik?adik mashak kata ziyyad..





bapak yang tak ketinggalan join sekali..




bang,jom lumba? :P





ni gambar pergi kali kedua..malas nak tepek banyak2 gambar..mak ko memang dasarrr haha..sedikit gambar selingan mandi pool kat hotel bangi-putrajaya..abaikan mak budak yang sedikit berisi ehemm tu ye..

4 comments:

Rai Ourkizuna said... [Reply this comment]

boleh tahan banyak jugak aktiviti dia.. menarik.. takde la comot sangat bila balik kan.. hehehe..

bibi yusof said... [Reply this comment]

awak... sy pon teringin nak bwk g kidz paradise ni.. tp terasa mahal la fee die...
teringin nya sbb ade artificial sand area tu..

azni hanafi said... [Reply this comment]

bibi,mmg agak pricey tp hurm demi anak takpe la kot..hehe..

azni hanafi said... [Reply this comment]

rai, tak comot tp sblm masuk rumah kena kibas2 dulu seluar baju dorang sebab cassia seed tu mmg akak ada dlm poket..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...