Followers

Friday, August 2, 2013

Rangkum semua sekali kat sini



assalamualaikum..lama tak update..last update 17 Julai pastu sunyi sepi..ni baru ada mood balik..huhu..mood nak update blog takde..mood raya,mood nak balik kampung lagi menguasai semuanya..poyos.. :)

persiapan raya almost 90 % dah setel..baju bajan anak dah beli sebelum puasa aritu kat sogo..soping awal2 sebab taknak kelam kabut..yang belum ada lagi selipar raya dan kopiah izzul ziyyad serta baju raya untuk apak dorang..t-shirt je pun..baju melayu semua pakai tahun lepas punye..

mak nye punye takde apa yang nak dibeli..eh,tudung belum beli lagi la..apa adahal mak ni pakai tudung bawal jer..kuih raya semua dah dapat dan setel bayar..fuhh,lega di situ..walaupun banyak gak berhabis duit untuk kuih raya tapi puas ati sebab beli yang memang feveret jer..ate,ada 3 rumah la katakan..umah mak,mak mertua serta rumah sendiri..

ni malam bila ntah,mood membaking tetibe on..buat jela biskut cornflakes ni sambil ditemani adik hensem..jenuh perambat asik datang kacau mak je..beli ceri konon2 nak wat hiasan atas biskut ni..asal letak jer adik hensem kutip masuk mulut..tensen mak..last bagi dia makan je semua ceri tu..pueh ati!

mula2 ok lagi,lama2 dia dah boring..mintak nenen asik tak dapat je,mak busy katekan..haha..tu buat2 tido atas kerusi..kesian anak mak..



pastu 2 malam lepas buat popia nestum ni..dapat la sebalang setengah..tunjuk kat opismate,terus nak order 3 bekas..hoh!malam tadi siapkan tempahan dorang..alhamdulillah siap dan sedap mengikut piawaian mak..haha..
ni angah suruh buat untuk dia sebekas..tunggu la oi,kite balik buat sama2 kat rumah mak nanti..sakit pinggang akak mu ni nak gulung popia sambil berperang dengan ziyyad..


adik hensem mulut merah macam pakai gincu..hehe..amik gambar dalam gelap..sampai tutup2 mata sebab silau..orang suruh tido taknak..suka dia main flash camera dlm gelap..

hari raya kelima ni genap la 2 tahun kalau ikut kalendar islam..cepat je masa berlalu..sekarang dah pandai cakap macam2..masih lagi menenen ni..


mood nak buat keje dah takde tu pasal la update blog..petang ni dah balik palong..ahad baru balik kelantan..doakan semoga perjalanan kami selamat ye..

kepada semua pembaca blog my wonderful family ni,saya azni hanafi dengan ini ingin memohon maaf sekiranya setiap tulisan saya mengguris hati serta terkasar bahasa dengan kamu semua..sesungguhnya saya insan yang tidah boleh lari dari kesilapan..yang buruk itu datang dari saya dan yang baik itu datangnya dari Allah swt..

SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR BATIN DARI AZNI,ZULHELMI,IZZUL DAN ZIYYAD..





3 comments:

Masya said... [Reply this comment]

Kene gulung mcm tu eh buat popia tu.. hihihi.. saya pertama kali buat sukati jer saya gulung tegak.. tp mmg sedapp dan senangkan buat popia nestum ni.. rajinlah jugak azni dah 2 kuih sy baru satu..

Puan Kutu said... [Reply this comment]

rajin jugak tu menggulung popia,siap siapkan tempahan lg.adik hensem hebat suka makan ceri.hehe

selamat balik kmpg,selamat hari raya..:)

Rose Azadir said... [Reply this comment]

Hi…saya blogwalking kat sini. Jemput datang ke blog saya yer http://ibu2ahmad.blogspot.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...