Followers

Thursday, August 22, 2013

1 Syawal kami



sebelum ni duk baca entry raya orang jer..ha,sekarang my turn la pulak..haha..sebelum raya macam-macam hal yang berlaku yang membuatkan mood raya jadi down..alkisahnya hari jumaat 2/8 tu hubby sepatutnya amik saya dan ziyyad pastu balik ke palong nismilan..

malangnya beliau ditimpa kemalangan kat kuala pilah..hubby terlanggar lori satu tan,mengikut kata hubby lori tu brek kecemasan..hubby tak sempat nak elak terus langgar belakang lori tu..abis kereta..saya tak sanggup nak letak gambar kat sini..biar lah..apa yang penting nyawa hubby dan izzul selamat..duit boleh dicari tapi nyawa orang2 tersayang ni tiada galang gantinya..sedih pulak bila taip ni..

kereta masuk bengkel so takde kereta nak balik kelantan..ada mulut2 berbunyi suruh beraya di nismilan jer tahun ni..saya takmo..biar la orang nak cakap saya isteri yang tak bertolak ansur pun,yang penting suami saya tau saya macam mana..mujur abang ipar sudi pinjamkan kereta dia..

alhamdulillah selamat kami perjalanan pergi balik kami..syukur padamu ya Allah..


gambar raya paling lawa yang ada..


dengan mok (nenek) belah ayah..


adik beradik dan anak buah..tidak lupa anak sendiri jugak..hehe..

raya pertama tu selepas solat hari raya,makan-makan dan bermula la sesi bermaaf-maafan di antara kita..hehe..bila tengok gambar raya baru perasan takde gambar mak dan ayah..huhu..

lepas tu menuju ke rumah nenek belah mak pulak sebab semua adik beradik mak berkumpul kat situ..memang meriah la macam kenduri pulak..malangnya gambar takde sebab sibuk duk kumpul duit raya anak..

izzul tu bukan tau pasal duit..orang bagi kang dibuang je..baik mak simpan siap2..tu pun dia tak bagi tau..





3 comments:

Puan Kutu said... [Reply this comment]

dekat nak raya ditimpa musibah pulak,dugaan bulan puasa dan syawal..apa pun Alhamdulillah dpt gak beraya dikampung kan..

Hanie said... [Reply this comment]

Sama la dgn anak sy... orang bg ampau die buat main.. yg gmbr katun tu selamat la die pgg, yang lain, main campak2.. mama dia la yg kene alert.

Ummi Iman said... [Reply this comment]

Salam. Tk singgah. Alhamdulillah cuma kereta yg rosak. Salam aidilfitri

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...