Followers

Friday, July 12, 2013

Transformasi diriku




nampak tak beza kedua gambar ni?gambar kiri adalah gambar tahun 2007 dan gambar kanan yang terbaru,bulan lepas..

gambar lama muka lebih kurus,dagu pun ada lagi..gambar sekarang huh dagu tenggelam..gemuk!

yup!salah satu perubahan terbesar saya lakukan adalah membuang 2 tahi lalat di atas dan tepi bibir..saya amik masa lama jugak untuk fikir sama ada nak buang ke tak tahi lalat tersebut..akhirnya nekad buat keputusan untuk buang..

saya buat kat sungai wang jer tapi tak ingat tingkat berapa..dia juz sapukan ubat dan  dalam masa beberapa hari tahi lalat tu akan gugur sendiri..mula-mula segan jugak sebab sebelum gugur,tahi lalat tu jadi macam berkudis..lama-lama dah ok..sekarang ada parut sikit..

kenapa saya buang sebab orang selalu pandang saya semacam jer..macam saya ni buruk bebenor..dari zaman sekolah kena ejek..malu weh!dan masa saya kat u saya dapat gelaran kerana tahi lalat tu..bayangkan perasaan saya camna..lagi satu tahi lalat tu hidup dan makin membesar..saya takut risiko dapat kanser kulit..so lebih baik kita buang jer..

biar lah orang nak cakap apa pun,cakap saya ubah ciptaan tuhan..dorang tidak berada di tempat saya..betapa mereka tidak tahu saya tiada keyakinan diri dan malu nak berdepan dgn orang ramai..

sebenarnya kat muka saya banyak tahi lalat tapi kecik-kecik..lama-lama jadi besar sebab jenis tahi lalat hidup..tu yang gambar terbaru kat atas bibir dan kat dagu tu pun makin membesar jugak..mungkin saya akan buang jugak one fine day..



5 comments:

faraherda.razalan said... [Reply this comment]

Tapi dua-dua pun nampak sweet je. Klu memudaratkan, loklah buang je. tak apa. Allah Maha Tahu, kan?

Gieyana said... [Reply this comment]

Sy tgk sweet ja tahi lalat tu...myb uols rs x selesa n tkut memudaratkn kn..:)

~MommyAida~ said... [Reply this comment]

tapi still nampak sama kedua-dua gambar itu..cuma sekarang lebih berisi..takpe, berisi-berisi pon suami sayang kan...hihhi

Lydzar DN said... [Reply this comment]

sakit tak masa buang tu?

saya pun ada satu yg hidup kt belakang telinga. jd faveret anak2 gentel haha.. pastu dorag tanya kenapa ada satu je..

aanie said... [Reply this comment]

tahi lalat hidup org kata bahaya...tp xtau la kan...

btl la dulu dagu runcing...wiwittt...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...