Followers

Tuesday, July 16, 2013

Bila sahur dan berbuka sorang-sorang...



ehh,tipu..ada ziyyad tapi si kecik tu bukan nya poser pun..asik mengacau mama dia nak masak jer..biasa dia ni!tetibe pulak..bila sahur dan poser sorang-sorang menu pun ikut tekak saya jelah..memang masak yang simple2 jer..


meehun goreng utk berbuka dan sahur hari ahad minggu lepas..


murtabak megi utk berbuka malam tadi..


nasi tomato pemberian jiran..jiran tak jiran jugak la..kawan baik sebenarnya..dari diha..kenal dari kecik lagi sebab sekolah rendah dan menengah sekali..duduk satu blok dengan saya jugak..so masa berbuka malam tadi makan dulu murtabak megi..dalam pukul 9.30 malam baru makan nasi tomato ni..

dan untuk bersahur pagi tadi makan nasi dgn daging masak black pepper..gambo tak sempat amik..

petang ni taktau makan apa lagi..eh,ada idea tak nak masak apa dengan belimbing buluh ni?ada kakak kat opis bagi..masak lemak cili api letak belimbing buluh ni pun sedap jugak kan?





4 comments:

faraherda.razalan said... [Reply this comment]

Sdpnye masak lemak cili api ltk belimbing buluh tu kan? Sy pun suke. Hehehehe...

Sy pun mcm awak la. Walau sorang tp gigih gak nak msk kan? Dulu mmg pnh la. Punyelah tak berselera nak membeli. Msk pun jdk.

~MommyAida~ said... [Reply this comment]

ala..kesiannya bebuka sorang..tapi Belimbing buluh kalau masak lemak cili api memang terangkat habis..hari tu cari kat pasar tak jumpa pn!huhuhu

Puan Kutu said... [Reply this comment]

simple lg senang,janji kena dengan tekak

sy ni tak reti makan belimbing buluh.hehe

Nad MamaZN said... [Reply this comment]

Klu sorg masak beriya pun tak syok jugak huhu
Baik masak simple2 janji kenyang
Ada ziyyad kaco lagi, kemain dia ye
Cam puasa plak :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...