Followers

Tuesday, January 15, 2013

Dapat jugak akhirnye...





dapat jugak novel ni..asal laki balik je duk berzikir di telinga dia mana nak carik buku ni..merata dah carik..kat mph alamanda takde..ni jumpa kat borders times square..gigih mak jalan kaki sorang2 dari bb ke times square semata2 nak carik buku nih..hubby taknak ikut sebab tak larat nak layan kerenah anak2..so dia lepak kat coffee house parkroyal hotel sambil jaga 2 beradik tu..

sampai2 je kat times square berpusing2 lak cari borders ni..seingat saya dulu asal naik je terus boleh nampak  borders tu..ni macam nak putus napas den carik,tercungap2..yelah,sebab nak cepat takut anak meragam..tanya budak kat situ dia kata kat tingkat 7..naik la escelator sampai tingkat 7,tak jugak jumpa..hampeh sungguh kena tipu!



tetibe datang akal cerdik nak tengok floor directory (sebelum ni kurang cerdik haha)..ceh,kat LG rupenye borders ni..penat mak naik sampai tingkat 7..huhu..dah tak sanggup guna escelator lagi..tunggu lif jelah,biar la lambat sikit asal ketiak tak berpeluh..haha..

sampai je tengok wah banyaknye buku tu kat sini..kenapa kat tempat lain asik sold out je..kate best selling kan..agaknye tak ramai orang datang beli buku kat sini kot..tapi memang tak ramai pun orang dalam borders tu,tak macam mph alamanda kan penuh sokmo orang..

dah beli menapak balik hotel sesambil sms hubby tanya anak ok x..penat woh!dah la tengah hari buta masa tu..dalam hati risau takut ziyyad nangis nak susu..sampai coffee house takde maknanye dorang nanges..sebab semua orang duk layan mereka berdua..


dorang umpan dengan belon..suka la budak berdua tu..yang si izzul lak berlari2 dalam coffee house..aku takut terlanggar meja kerusi jer..huhu..muka bapak pasrah kena pegang belon..haha..

ini cerita hari sabtu..walaupun ada perhimpunan tu tetap gak kami ke kl..ok je jalan..tapi nampak la ramai polis kat simpang2..bersiap sedia mungkin..

4 comments:

♥cikmOt♥ said... [Reply this comment]

hurmm..buku ni pasal apa ni...ce wat review sikit...

Izan Ishak said... [Reply this comment]

mujur anak2 ok ditinggalkan tu ye azni. penat tu naik smpai tingkat 7...padahal borders tu kat LG je... huhu...

Rai Ourkizuna said... [Reply this comment]

ramai yg pegi kl kata jalan tak jem pun sabtu..maybe sbb ramai malas jem, jadi tak ramai yg keluar rumah time tu.. hehehe..

suka pegi kedai buku..sampai bersila duk baca free dlm tu.. hahaha..

bibi yusof said... [Reply this comment]

Best ke buku ni... I'm looking buku men and boys from tony parsons... Tk ke kedai buku lg...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...