Followers

Monday, December 31, 2012

Rangkuman cerita minggu lepas



hoh,minggu lepas punye cite minggu ni baru nak bagitau?pemalas sangatt ni.. :) isnin minggu lepas mak,nenek dan tiga orang adik saya datang sini,datang berjalan-jalan sempena cuti sekolah..dalam pukul 6 pagi senin tu hubby duk kalut nak g amik dorang kat putrajaya sentral..dorang datang naik bas la katekan..walaupun naik bas,tu semua tidak menghalang dorang untuk bawak berkotak-kotak buah-buahan..hehe..

masa dorang sampai i is duk bersiap nak g keje..ape??mak datang pon g keje jugak ker?cuti i is zero hokeh..terbaek lah tahun ni AL dikejekan sampai abis sebelum masuk tahun baru pon..no choice,kena keje gak..

tapi kan isnin tu ramai yang cuti sebab amik sekaligus dengan selasa (cuti krismas)..kat opis pon suram jer..buat keje suam-suam kuku jer..haha..pukul 12 tengah hari hubby call ajak kuar lunch..katenye kekok dan tak biasa duk rumah bila ramai2 camtu..pemalu la sangat!

lunchdate dengan hubby kat kenny rogers roasters di alamanda..nasib sampai awal sebab masa kitorang tengah makan fuyoo ramai giler duk beratur tunggu seat..

 budak tak sabar tunggu order sampai

 hubby : cheezy pasta kot (lupa nama dia)
me : chicken n garden meal

 ni best..caramel chocolate ice blended..hubby punye tapi saya yang abiskan..

saya teh o limau sudah..haha..

betul-betul lapar nih.. ;p

best jugak sekali sekala dapat kuar dating sama-sama..boleh makan dengan bertenang-tenang,boleh main2 mata..haha..lepas makan masuk mph lak cari buku anak-anak..pastu ke darussalam kat presint 9 sebab nak beli diapers anak-anak..sana diapers murah,jauh lagi murah dari pasaraya biasa..abis cite dating...

hari selasa bangun pagi-pagi sebab mak nak melawat besan dia aka mak mertua saya kat gemas nun..bertolak 2 buah kete sebab ramai umat nak ikut..huhu..gerak pukul 9 pagi sampai pukul 12..ngam2 makan tengah hari..lepas makan borak2,solat,pukul 3 gerak balik putrajaya..

sampai rumah berehat kejap untuk hilangkan penat pastu kami laki bini kuar dating g pasar malam presint 2..nak beli barang-barang dapur..senang sikit mak dan nenek nak masak masa saya g keje..

hari rabu saya mc..boleh luangkan masa lama sikit dengan family..kate family first..haha..

khamis saya keje,hubby pon kena balik gemas sambung keje..dah suram sikit rasanye..malam tu hantar mak,nenek dan adik2 ke putrajaya sentral..nak balik kelantan dah..sedih..sobs sobs..

hari jumaat tinggal la saya 3 beranak,maksu dan adik saya nadia (yang baru lepas abis exam stpm) tu kat rumah..oh ya,nadia ni kira macam bibik sementara saya lah..dia yang jaga anak-anak sekarang ni..hehe..

hari sabtu dan ahad tinggal kami berempat je sebab maksu kena outstesen ke penang..2hb baru dia balik sini..bawak balik jeruk banyak2 tau.. 

so itu lah kisah seminggu yang lepas..kepada hubby,lagi 2 minggu kite berjumpa yer..kepada mak dan nenek,insyaallah cuti raya cina orang balik kampung tau..ceh,bajet macam la dorang baca belog ni..haha..

kepada semua pembaca blog ni,saya ucapkan SELAMAT MENYAMBUT TAHUN BARU 2013..selamat tinggal 2012..pahit manis bersamamu tetap ku kenang...





5 comments:

♥cikmOt♥ said... [Reply this comment]

selamat tahun baru jugak...

Rai Ourkizuna said... [Reply this comment]

detim pun carinya barang anak2.. hehehe..comel je..

aanie said... [Reply this comment]

bestnya dating2...

cuti raya cina pun igt nak balik...jumpa kat hiway nanti deh....

kak nora said... [Reply this comment]

seronoknyer berdating yer..sekali carilah peluang begini...menambah erat kasih sayang..

isabelle frankly said... [Reply this comment]

lai..lai..mana entry tahun baru?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...