Followers

Wednesday, August 8, 2012

Param oh param

semalam bersamaan hari ke 17 ramadhan lebur la rekod untuk taknak beli makanan kat param..kesnya sebab penat nak masak..huhu..kami gerak balik dari kelantan ke putrajaya pukul 8 pagi semalam sampai pukul 3petang..pastu badan dah penat seharian duk dalam kete tambah-tambah kena lanyak dengan anak-anak lagi..terus hilang mood mak nak masak!!huh..

duk main tarik tali dengan hubby nak g param ke taknak..last-last dalam pukul 5 camtu anta 2 beradik tu kat angah pastu kami laki bini ke param..takmo la bawak budak-budak ni kat tempat sesak camtu..

yang tak suka bila g param dengan hubby adalah dia cepat rambang mata haha..itu nak ini nak,macam budak-budak..tapi nasib bini dia pandai catu dan beli yang betul-betul nak makan jer..haha..semalam beli laksam,kuey tiaw goreng,cempedak goreng,tepung pelita,popia basah,murtabak dan air kedondong..beli banyak ni kata catu eh.. ;)

semua abis dimakan kecuali air kedondong dan tepung pelita..air tu tawar heber dan tak sedap..tepung pelita lak mak beli untuk anak-anak tapi bila mak makan rasa macam basi bahagian santan dia tu..tong sampah jela yang makan..kang dah berlaku pembaziran di situ.. ;((

ni la yang saya cuba elakkan sebab takut terkena camni la..elak-elak pon tetap terkena makanan basi gak..cukup cukup sudah...hari ni dan hari seterusnya start masak sendiri balik la..

7 comments:

Masya said... [Reply this comment]

saya ari tu beli air asam boi kedondong pun same.. tawar .. sabooo jerlahkan...

♥cikmOt♥ said... [Reply this comment]

bila agaknya nak p param ni...huhuhu

*azni* said... [Reply this comment]

masya : tak ikhlas kan depa meniaga ni..


cikmot: tak pyh g la kak...

aanie said... [Reply this comment]

air tawar heber tu meme biasa azni....buat sendiri lagi sedap..huhu....

adam suka mkn tepung pelita...smlm dia mkn 3 biji dia sorg..hohoho...

Huda said... [Reply this comment]

azni - huda pernah terkena, bubur cha cha dah basi :( sedih sgt, rm2 lak tu..esoknya buat sendiri lg sedap :)

Rai said... [Reply this comment]

dalam pada catu tu boleh tahan jugak hasilnya..hehehe..

qasehraihan said... [Reply this comment]

saya tak suka g param..
saya g restoren yg bese2 jek..huhu

http://qasehraihan.blogspot.com/2012/08/kegilaan-suka-beli-benda-cute-baby.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...