Followers

Wednesday, August 8, 2012

Kemalangan

assalamualaikum dan selamat pagi semua....

hari ni dah start bekerja setelah bercuti selama 5 hari..best woo dapat balik kampung..belog pon dah naik sawang kan..tapi ada kejadian yang tidak diingini berlaku semasa kami di kampung..huhu..berbalik pada tajuk tu bukan saya yang eksiden tapi adik lelaki saya..kejadian berlaku pada hari 4/8 (sabtu)..masa tu kami sekeluarga sibuk duk bersiap-siap nak bukak pose,dalam pukul 7 camtu sepupu kitorang datang bagitau adik saya,din eksiden..

katanye din kena langgar dengan kete masa dia nak masuk simpang..pastu adik lelaki saya yang sorang lagi pegi amik moto din yang tersadai kat simpang tu..motor ok,boleh naik lagi la tak teruk pon rosak dia..kata sepupu saya orang yang langgar din dah bawak dia ke hospital..bergegas la ayah,pakcik saya dan hubby ke hospital tengku anis,pasir puteh..

kitorang yang pompuan duk diam2 kat umah je..mak terus tak lalu makan nasi masa berbuka tu sebab risaukan keadaan din..rupa-rupanye kejadian tu berlaku pukul 6 lebih dan si din ada call saya tapi masa tu henfon saya kat dalam henbag jadi tak dengar pon..

pastu saya call hubby tanya camna keadaan din..hubby cakap taktau sebab doktor tengah jahit luka dia,insyaallah boleh balik terus malam ni..kami tunggu je kepulangan mereka kat umah..

tak lama tu dorang sampai..ngeri tengok luka din tu..kat dahi benjol macam telur ayam pastu kena 5 jahitan kat situ..kat area buku lali tu luka teruk gak jahit 6 jahitan kat situ,siku abis tersiat..huhu..kat badan tok sah cakap la abis calar balar..mujur tak patah riok je..

hubby dengan ayah la yang jadi misi mandikan din,cuci luka semua..izzul pon suka jadik misi..bila papa dia duk cuci luka sibuk dia nak join sekali nak tengok darah kata dia..kami yang pompuan ni tak sanggup nak tengok..luka kat buku lali tu semalam masa saya nak bertolak balik pon still lagi mengalir keluar darah..tapi tak sebanyak hari pertama la..mau sebulan lebih baru elok luka tu..

pastu bila salam-salam tu menanges si din ni taktau la sebak ke apa ke,tapi dia mintak maaf dengan hubby sebab dah susahkan abang ipar dia tu..huhu..saya harap eksiden ni menjadi pengajaran terbaik buat din..sebab apa saya cakap camtu?

sebab orang muda ni darah tengah panas,bawak moto laju-laju..memang dah banyak kali pesan jangan bawak moto laju sebab takut jadi camni la..hurrmm...dorang taktau yang kite ni sayangkan mereka..semoga lepas kejadian ni dia berubah jadi lebih baik..

ni la pesakit tu..tak nak tempek gambar dia lepas eksiden sebab takut orang lain ngeri dan seriau...

5 comments:

Masya said... [Reply this comment]

bile nak raya ni kalau ade eksiden mmg risau dibuanya kan.. nasib baiklah xde yg teruk ...

♥cikmOt♥ said... [Reply this comment]

aler, sian kat din...dah la nak raya ni...sib baik takde pepe yang sangat serius...

Huda said... [Reply this comment]

siannye adik azni, malang x berbau kan..moga jadi pengajaran utk anak2 muda di luar sana juga..

aanie said... [Reply this comment]

nasib baik x letak gmbr tu..takut....

lepas ni kena hati2....

eB said... [Reply this comment]

alhamdulillah x der aper2 yg serius...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...