Followers

Thursday, August 2, 2012

Aduh!! mak dah terkena...

pagi ni tak sahur lagi huwaa..ni kali kedua tak sahur sepanjang puasa..salah saya sendiri sebab bila alarm bunyik saya g tutup,konon-konon nak sambung tido barang seminit dua sekali terbabas dengar-dengar dah azan subuh..huhu...padan muka saya..insyaallah semoga berjaya meneruskan puasa hingga azan maghrib nanti...

saya bukan nak cite pasal sahur tapi pasal ziyyad sebenarnye..si kecik tu lambat tumbuh gigi berbanding abang dia..abang umo 8 bulan tumbuh gigi,adik lak umo 10 bulan baru tumbuh tapi adik lagi maju sebab sekali tumbuh adalah 5 batang gigi you..3 batang kat atas,2 batang kat bawah..tumbuh pon baru setengah je tapi dah nampak ziyyad ni jenis menggigit..

bahu,perut dan lengan saya adalah tempat-tempat strategik dia mengasah gigi..2 minggu lepas dia penah gigit kat nenen tapi saya tekap kan muka dia sekejap ke breast terus dia serik..tapi malam tadi dia start balik..betul-betul membunuh la style gigit dan tarik yang dia buat tu (T_T)..menejerit mak sebab sakit dan terkejut..abang dia dulu behave je tak penah gigit pon..

tapi kan lepas dah tekap muka dia ke breast dia boleh sengih-sengih lagi,pujuk la tu..hehe..dan dalam kepala otak ni mula la pikir jahat nak stopkan bf kalau dia still lagi gigit breast mak..shoshh shoshhh,nyah ko setan..camno nak buat ni?jap amak nak google kot-kot ada petua untuk elak anak menggigit masa menyusu ni..

7 comments:

Rai said... [Reply this comment]

semoga dapat bertahan sampai ke waktu buka puasa..kami pun da nak terbabas..tapi nasib baik terjaga awal sikit..sempat lagi makan nasi semua..lepas ni kalau bunyi alarm jangan stop..snooze..lepas tu nanti dia bunyi lagi..so takde la terbabas. kalau macam saya sampai 4-5 kali snooze..hahaha..

saya rasa anak no 2 jenis suka asah gigi kot..sama dengan damia.. tapi anak2 cuma berani sekali dua je..sbb bila dia buat saya tak lekap muka kat B. tapi saya bagi timeout. sekali dia buat saya cakap kalau gigit tak boleh susu. melalak lalak..hehe..tapi paling banyak dia berani buat 2 kali je. lepas tu ada jugak tergigit tapi dia tak sengaja sbb tertidur. tu pun cedera parah jugak dibuatnya..bangsa gigi tajam..hadehh..

qasehraihan said... [Reply this comment]

alahai siannyerrr
moga diberikan kekuatan sprt biasa..hehe

http://qasehraihan.blogspot.com/2012/08/bila-sedara-ultraman-datang-sekolah-saya.html

♥cikmOt♥ said... [Reply this comment]

iris dah 6 batang...4 di atas 2 di bawah...tapi sib baik dia bukan jenis menggigit...tapi kena bersedia jugak...menakutkan...

aanie said... [Reply this comment]

hehehe....habis la putus nanti....kekeke..gurau je...

Huda said... [Reply this comment]

hehehe..lukman gitula azni..xtahan dia gigitkan, huda picit hidung dis..pastu dia cebik konon majukla tu :)

mekchu said... [Reply this comment]

ce tutup hidung dia lak.. tp tekap kat breast lg cepat tindakan nya kot.. kalo tutup idung dia rasa lagik serik kot..

len kali bunyik alarm, jgn ngengada nak 'snooze' ok..

kinna said... [Reply this comment]

pandai dia cari tempat asah gigi..adoi, ngeri!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...