Followers

Tuesday, August 14, 2012

4 fakta tentang mohd zulhelmi

err suami saya lettew..eh tenggelam timbul je kan blog ni..ate tuannye pemalas lipas nak update blog maka jadi la macam beskut chipsmore..haha..ni sempena apekah buang tebiat nak cite pasal hubby??hurmm,pelik ni (sambil garu-garu dagu)..actually sebab sana sini orang duk cite pasal raya kan so saya off topic la kejap terus up entry pasal my hubby nih..lagipon saya jarang cite pasal dia,sesekali enterframe tak salah kan..kate wonderful family khenn kena la cite semua ahli kuarga..hahahewhewhew tak lawak okeh..

1) perkara paling saya suke tentang beliau (ececeh) ialah dia tidak merokok..saya kenal dia since 2005 masa tu saya praktikal kat tempat keje dia..terjatuh hati pandang pertama la kiranye ni malu i taw hikhikhik (gelak gedik)..masa mula-mula keluar sama tu saya ingatkan dia merokok tapi dia cover..biasa la first date mesti la nak bagi tanggapan yang good good sahaja kan..haha..tapi bila dah kenal baru tau eh mamat ni tak hisap rokok la bonus for me sebab jimat duit..dan mulut pun tak berbau rokok euwww..dan the part is dia tak benarkan kawan-kawan dia hisap rokok dalam kete dia..padan muke korang..kalau kawan dia tengah hisap rokok pastu nak naik kete dia sanggup tunggu kawan dia abiskan rokok dulu baru boleh masuk kete..alasan dia "mem aku tak suke kete bau rokok"..padahal dia yang tak suke cakap i pulak,maybe tu alasan paling kukuh kot tak pon kawan-kawan dia takut dengan i..saya ada gak tanya dia pasal merokok ni..dia kate dulu-dulu masa sekolah menengah dia memang hisap rokok pastu bila dah keje datang keinsafan dalam diri dia..katenye dia keje tapi duit abis kat rokok..duit abis,sakit pon dapat..so dia amik keputusan berenti..so sweet kan?good job bro...

2) sangat teliti..yang ni kadang-kadang bikin perang pon ada gak haha..tapi perang manje-manje jela,adeke?kalau shopping,resit dia akan amik simpan dalam purse saya end up penuh dengan resit purse i..nanti balik rumah dia kan telek balik resit tu dan kire..hurmm,duit dah abis bang oi watpe nak kire-kire lagik..kemas rumah pon camtu gak,nampak aje habuk-habuk di mate dia..

3) gila bola!semua lelaki pun gila bola kan..dia dulu memang sekolah di sekolah sukan sebab aktif bola..kire pelapis la ni..masa main untuk satu game ni kaki dia telah cedera teruk sampai kena buh skru kat lutut..sepatutnye lepas setahun ke dua tahun dia kena operate balik untuk buang skru tu tapi dia buat dek jer sampai la 10 tahun dah berlalu..gile kentang kan?saya tanya dia taknak buang ke skru pujaan hati dia tu..dia kata dia takut takde orang nak jaga dia lepas operate buang skru tu,saya lak susah dengan anak-anak..dan lagi satu dia takut kalau dia buang skru tu dia takleh jalan dengan elok tempang ke camtu la alasan dia bagi kat saya..saya pun ye ye kan aje lah,asalkan dia tak sakit sudah la..tapi saya terpikir gak tak karat ke skru lama-lama duk kat lutut dia ek?hahahaha...

4) sangat excited bila nak balik kampung saya kat kelantan nun..heran aku..kalau orang lain nak balik umah mertua kemain liat lagi (saya ler tu) tapi dia ya rabbi dia punye suka nak balik umah mak ayah saya macam budak-budak dapat mainan tau..kenape yer?



sebenarnye banyak lagi tapi cukup la 4 fakta kan..kemalasan melanda ni..

kepada suamiku...terima kasih di atas segala kasih sayang yang dicurahkan kepada kami anak-beranak..semoga papa dimewahkan rezeki oleh Allah swt...insyaAllah...




8 comments:

♥cikmOt♥ said... [Reply this comment]

ni kes rindu kat suami ke apa ni...hehehe

Saleha said... [Reply this comment]

so sweeeettlah..

Fakta pertamaje yg sama dgn laki kita >_<

*azni* said... [Reply this comment]

cikmot : pandai ahkak teka kan?haha


saleha : wah,ada gak yg sama kan..

Huda said... [Reply this comment]

sweet nye ada fakta ttg husband :)

Masya said... [Reply this comment]

ala²... semua pun yg baik² aje.... kelebihan dan kekurangan itulah yg tambah mengeratkan hubungan suami isteri kan..

wan nurul hezrina said... [Reply this comment]

aku nak buat jugaklah tapi mcm banyak nak tulis..baru aku tau laki ko ada skru..hahaha

kinna said... [Reply this comment]

mesti mohd zulhelmi bangga :)

luahkan kasih syg sementara org yg kita syg masih ada,kan?

mekchu said... [Reply this comment]

ece ce ce ce... ribut tidak, hujan pun tidak, alih2 ada special entry utk husband.. konpem touching bila dia baca..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...