Followers

Monday, April 16, 2012

Cerita hari sabtu kami..full of blast!

salam dan selamat hari isnin semua....

my hubby balik sini malam sabtu aritu since saya selalu duk tanya pasal izzul kan..rindu betul kat izzul..malangnye izzul tido bila dah sampai sini..hubby angkat dia dan terus letak atas katil..saya just peluk dan cium je..nak dengar suara tunggu dia bangun nanti..tapi mamat tu kalu dah tido sah-sah pagi esok baru bangun..sabar ye mama... :)

pagi-pagi esok saya tunggu je dia bangun..bila dia bukak mata dia macam terkejut tengok saya ada kat sebelah, "eh,mama"..hehe..pastu baru seharian riuh rumah dengar dia duk membebel..macam-macam dia cakap..macam orang tua pun ada nak-nak bila dia marahkan ziyyad...klaka woo..haha..

sabtu tu semua berlingkar malas nak kuar g mana-mana..tengok tb,makan,tido pastu makan lagi..what a beautiful feelings!bila dah berkumpul camni harus la nak berpeluk cium lepak-lepak kat umah je..

bila dah petang anak-anak macam dah boring,izzul pulak sibuk tanya bila nak g taman..no excuses,need to go out jugak..at least takde la kepam rasa asik berkurung sajo..so,datang idea nak ajak hubby g melawat anak opismate saya yang baru dapat baby..means opismate saya tu aka kak jj dapat cucu la..

dekat pukul 5 baru terhegeh-hegeh nak usung anak kuar rumah..nak ke rumah kak jj kat p5 tu pon sekian hal jugak..nasib tak sesat..haha..lepas dah tengok baby baru mula la blur taktau nak ke mana..

last-last g kl,nak makan kat hotel parkroyal..lepak kat situ jelah,senang cite bak kata hubby..

kami ke sini


tak plan punye pasal selebet je rupa anak-anak aku ni..baju pon main belasah je..haha..
 ni masa mula-mula sampai saya dan anak-anak masuk dulu kat hot gossip,hubby lak g parking kete..masa ni ziyyad tido..macam orang kaya je kan style ziyyad tido..haha..tetibe izzul jerit "nak eskremmmm"..alamak,dia ni macam tau-tau je sini ada ais krim..dapat la 1 cup ais krim haagen dazs perisa vanilla dan coklat..pastu kedekut taknak share dengan omak dio ni..melopong je omak tengok ko makan eskrim..haha..

 kitorang makan kat coffee house ni..sempat bergambar lagi tu..

 tukang bayar tengah catu makanan..tipu jer..haha..padahal buffet suka ati la nak makan apa pon..tapi disebabkan tekak kami ni tekak melayu tengok la apa kami makan..sate,rojak buah,nasi lemak,nasi lauk rendang ayam,roti pisang..mostly amik yang boleh telan je..

 budak yang dah boring lepas abis makan 2 mangkuk sup ayam..mula la main tah pape..tembikai dibuat main macam kete..lantak ko lah anak..

 ceh,macam pandai pulak izzul pakai napkin..kekonon ada table etiquette la tu..hehe..
see,penuh meja makanan kitorang..haha..tengah makan nasi lemak..ok la sedap jugak nasi lemak dia..

 buah nangka pon ada tau..melantak nangka banyak-banyak pastu balik rumah takleh bukak mata,kepala dah berat dan berpusing-pusing..gile la..
 ziyyad the retiss uolls..asik bertukar tangan je..kejap-kejap waiter ni amik kang tengok-tengok waiter lain pulak yang hantar..baguss,boleh makan dengan tenang..tapi janji pulang balik si demuk tu.. ;)

papa dia yang tak senang duduk..kejap nak makan kejap nak tengok anak..oh ya!lupa nak tanya rege per person berapa..bukan saya yang bayar la katekan..ngehngeh..

setel makan semua pukul 10 balik rumah..perut dah kenyang terus flat..zzzZZZzzZZZZzz... ;)

7 comments:

Huda said... [Reply this comment]

bestnye wiken azni n family :)

amiey lee said... [Reply this comment]

wahh best2 besttt...makan buffet sekali sekala memang bestt kan...hubby rajin gak bawa g makan buffet ni..tapi makan free heeee.. kawan2 hubby sign kan aja :p

aanie said... [Reply this comment]

pergh, bestnya mkn kat otel...

*azni* said... [Reply this comment]

huda : sekali sekala bila hubby balik je boleh camni

*azni* said... [Reply this comment]

amiey: ni pun rasanye kawan dia yang saign sebab kitorang ex kat situ..ada gak kwn2 hubby ajk dia join hotel blk tapi tula ksihatan bapa mertua azni tidak mengizinkan..huhu..

*azni* said... [Reply this comment]

aanie; boleh la aanie,sekali sekala..dulu azni keje kat sana..muak dah mkn makanan hotel.. :) skg ni br ngada2 nk makan balik..hehe..

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said... [Reply this comment]

mkn buffet hotel mmg bes..tapi kdg2 rasa rugi sbb sy takleh mkn byk..sbb ape??? sbb awal2 dah amek nasik! selalu kene tegur ngan hubby..if g buffet jgn amek nasi mmg kenyang la jawabye baik ala carte je kan..huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...