Followers

Wednesday, February 22, 2012

Eczema kah ini?


lately baru perasan perut,dada dan leher ziyyad makin banyak naik ruam-ruam merah camni...err,dari dulu lagik dah perasan tapi sekarang nampak sangat ruam tu makin banyak..aritu masa ruam tu baru naik dah bawak g jumpa doktor tapi doktor cakap ruam biasa je..dia bagi cream untuk sapu..

ruam ni kejap on kejap off..kadang-kadang licin putih elok je kulit ziyyad pastu esok jadi merah..dua atau tiga hari nanti dia jadi elok balik..mak pun taktau nak wat camna..kena g jumpa pakar kulit la nampaknye..tengok apa kata doktor nanti..

tapi mintak2 la ini ruam biasa2 je sebab risau la kalo anak kena eczema ni..perlukan penjagaan yang lebih dari segala segi..huhu...

7 comments:

ajumohit said... [Reply this comment]

alahai siannya ziyyad, try bwk pi jumpe doc la azni, msti dia rasa tak selesa kan...

wan nurul hezrina said... [Reply this comment]

mcm anak aku..tp klu dia tak garu nmeragam takpelh..klu gatl2 yg siksa nengok

aanie said... [Reply this comment]

alahai siannya..harap2 ruam biasa je....kalo ekzema susah gak ni...

Cho Zila said... [Reply this comment]

kena jumpa doktor baru tahukan.. anak kawan akak kena ekzema mmg kena perhatian penuh sampai dia berenti keje lepas dapat baby lagi sorang..

Cho Zila said... [Reply this comment]

harapnyer takder per22.. tapi kena junpa doktor baru tau....

DeQWa said... [Reply this comment]

rasenye bukan exzema kot,sbb anak buah sy memang exzema...teruk..kesian kot...
ziyyad tue mcm sikit jer...tpi xtau la kan kecik lagi...
bagi die makan jeli gamat r..tuk kulit...bagus...

kinna said... [Reply this comment]

azni, kalo eczema biasanya wujud kt pelipat2 mcm siku, leher, lutut etc..kalo gini alergik biasa je kot..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...