Followers

Wednesday, December 1, 2010

#Segmen : Aku blogger ! So What ???


ai pon nak join gak la
hope boleh tambah ilmu pasal blogging dari abang ben ni.
first,nak kena cite pasal latar belakang ai dulu..ai dipanggil azni,seorang mama kepada baby boy yg berusia 1thn 1bln..ai berasal dari pasir puteh,kelantan tapi berkahwin dgn org negeri sembilan dan sekarang menetap di putrajaya memandangkan ai kerja di sini..

mempunyai diploma dalam pengurusan hotel dari uitm dungun..dari thn 06/06- 06/09 ai bekerja di sebuah five star hotel di bukit bintang sebagai housekeeping supervisor..tp start 07/09 ai dapat kerja sebagai penjawat awam di kementerian kewangan..so bermula la hidup ai sebagai gomen servant which is not related langsung dgn apa yang ai study..tapi takpe,ai sgt2 bersyukur bila dapat kerja ai sekarang ni..

ai menulis ikut mood tapi setiap hari memang akan post entry..selalunye buat kat opis sebab kat rumah banyak gangguan terutama sekali serangan raksaksa kecik anak ai..bila tgk je ai kat depan laptop mula la dia datang tarik2 kaki..tapi yang penting ai ade minat..kalau ai ade idea tunggu la sampai anak tido baru ai menaip..

Apa pendapat anda mengenai dunia blog ?  
ai start berblogging pada bulan 8 thn ni,sebelum ni ai takde blog tapi ai selalu baca blog2 terutama blog2 keibubapaan sebab ai nak dapatkan tips2 dalam mendidik anak..bagi ai dunia blog ni utk menambah kenalan,mendapat info2 atau pengetahuan semasa serta untuk jana pendapatan jugak..since ai masih lagi baru so banyak lg benda ai nak kena belajar dlm dunia blogging..tapi apa yang ai nampak otai2 blogger ni memang tak kedekut ilmu utk share tip2 blogging..

Sepanjang anda menjadi blogger , apakah perkara positif dan negatif yang pernah anda alami ? 
kalau yang positif tu ai pernah menang contest so rasa macam wah best jugak berblogging nih..hehe..kadang2 kalau ai buat entry tu ramai bagi komen2 yg membina ai dah rasa happy,makna nye ada gak la org yang baca dan bagi respon kat blog ai ni..memandangkan ai baru lg jadi ai tak alami lagi perkara negatif dan ai seboleh2 nye nak elakkan perkara2 negatif kat blog ai.. 

Apakah blog ini hanya untuk mencari nama / glamour ? 
oh,tidak..jauh sekali tidakk..kalau blog takat 5@6 orang je yang baca, ape untuk dimegahkan..blog ini sekadar catatan diary maya ai untuk tatapan anak2 ai nanti..supaya anak ai tau betapa sayangnya ai kat dorang dan family..that's it..

Banggakah anda menjadi seorang blogger 
kadang2 bangga dan kadang2 tidak..jangan salah faham ye,bangga tu dgn diri sendiri dan dgn en.hubby sahaja sebab dia takde blog..;) dengan org lain ai tak rasa bangga pun memandangkan bersepah2 lagi rakyat malaysia skrg ni yg ade blog sendiri..even budak2 sekolah pun lagi terer dari ai dlm blogging ni..malu ai tau!


tu je la dari ai,hope abang ben sudi2 kan la ye...



6 comments:

momochan said... [Reply this comment]

wanna say hi! :)

ecah..merangkap anak cik nan said... [Reply this comment]

keep it up!

Nur Mudrikah said... [Reply this comment]

hepi blogging=)

nurazzah8 said... [Reply this comment]

Salam ziarah dan salam kenal...

suka baca mengenai pasangan yang bahagia...comel anak you!

keep up berblogging

Azza Firza said... [Reply this comment]

salam singgah, teruskan beblogging ya, nice enry, jemput ke blog buruk saya juga ea (:

*azni* said... [Reply this comment]

azni to all: thank u sbb sudi bg komen2 yg membina..terharu sehh...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...