Followers

Monday, December 13, 2010

#Berita gembira di petang hari..

yeayy!yeayy!akhir nye yang ku tunggu2 dah dapat..wishlist kah?opps!bukan bukan...dapat pindah umah sebenarnye..

camni cite dia..i duk kat umah tu start bln 2 thn ni,sebelah umah adik i jer..sgt senang n mudah since i hantar idul kat adik i jer..for ur info,adik i tu keje dia mengasuh anak2 org termasuk la anak i..umah tu kat tingkat 13 dan umah paling tepi sekali..

3 bulan pertama i duduk kat situ ok lagi pastu bermula la episod duka i..sob sob sob..umah tu kalo ujan lebat dia akan bocor dari syiling..kalo bocor sikit2 i boleh terima lagi masalah nye ni bocor macam air terjun turun dari syiling tu,banyak pulak tu..kebocoran tu berlaku start dari dapur sampai la ke bilik tido nombor 3..uolls bayangkan betapa teruk nye bocor tu..

pernah tau i tgh goreng mee sebab ade tetamu nak dtg pastu bocor air melimpah2 kuar terus angkat kuali mee tu g goreng kat umah adik i..klaka pon ade gak masa tu,nasib baik sempat kitorang mop dan kemas balik dapur sebelum tetamu sampai..bukan sekali tp banyak kali bocor..habis barang2 i basah..lagi sedih bila masa bocor tu hubby xde kat umah,tinggal i ngn anak jer..pandang jela air yg mencurah2 turun tu dgn pandangan sayu..huhu..

bile panggil maintenance dorang ckp mmg biasa rumah atas sekali bocor tapi dorang tak pernah lagi tengok bocor seteruk umah i tu..pastu dorang cakap akan usahakn supaya i dapat pindah umah lain..tapi i request nak blok yg sama jugak sbb senang nak hantar anak kat adik i..

td pihak jkr call cakap umah dah siap mungkin minggu depan i akan dapat kunci..umah baru ni kat tingkat 5,ok la as long as sama blok ngn adik i lg..

banyak benda la nak kena buat balik bila nak masuk umah baru ni..nak kena register bil letrik dan air,tapi xpela,asalkan i hidup tenang dah pasni..

doakan i semoga semua selamat bila kat umah baru nanti yer..sayang uolls..

1 comments:

wan nurul hezrina abd halim said... [Reply this comment]

waaah akhirnya ko dpt pindah dr umah puaka tuh..dkt lg ngan umah ngasuh idull..kelas ko...tak sia2 ko mrh depa arituh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...