Followers

Thursday, February 12, 2015

Potty train Ziyyad



hari minggu yang lepas cuba potty train ziyyad pada waktu malam. siang hari dia memang dah tak pakai diapers walaupun ketika keluar jalan2. alasan dia vontot gatal jadi taknak pakai diapers dah. tu alasan dia kalau siang hari la. jadi mama dia nak try untuk waktu malam pulak. 

sebelum tido lepas dia minum susu suruh dia g kencing dulu. jenis ziyyad ni dia hanya akan minum susu sebelum tido je pastu memang takkan bangun mintak susu lagi dah. berkali2 mama pesan nak kencing kalu bangun kencing dalam bilik air. ok kata dia. kite tengok kite tengok haha..

malam pertama - ok, tak terkencing atas tilam..mak dah lega hati berbunga. bangun pagi2 baru dia g kencing kat bilik air.

malam kedua - ok, tak kencing jugak alhamdulillah. mak duk congak jimat dah duit diapers pasni. boleh spend kat adik baby jela.

malam ketiga - impian mak lebur, terkencing atas tilam. jenuh pagi tu mak nak basuh cadar selimut segala. bila tanya dia sampai sudah tak ngaku kencing atas tilam..comel la awak ni ziyyad..

malam keempat - dia request nak pakai diapers so mak pakai kan jela. konfiden mak pun dah drop dari 100 ke 10 persen je huhu..

malam kelima - pun pakai diapers jugak..

eh, kita try next time la pulak..tunggu mama belikan awak waterproof bedsheet protector dulu ok. nampak gaya mak nya yang cepat give up ni!


gambar google

3 comments:

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said... [Reply this comment]

Assalam azni,
salam perkenalan yer
tu la iols ni pun dok plan nak potty training my boboboy
my mom cakap budak laki ni payah siket sebab mudah pancut he3
pa pun kalo uols sudi jemputla singgah & join blog iols jugak yer nanti :)

Puan Kutu said... [Reply this comment]

Jangan cepat give up..ziyyad umo berapa taun?budak biasalah akan terbabas jugak bila malam.nti2 oklah tu

Hanie said... [Reply this comment]

sy pun sama kisah mcm awak dn smpi skarang anak sy still pakai pampes waktu malam. huhuhu.. mcm mane ek nak buat..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...