Followers

Friday, February 8, 2013

Ziyyad Fitri



hari ni terasa lengang je opis ni sebab dah ramai yang start cuti..selamat tahun baru cine kepada semua pembaca blog ni ye..hehe..gediknye lahai!saya balik nismilan je sebab minggu sudah dah balik kelantan..

ziyyad di kala umur setahun 5 bulan macam2 akal dia..gigi pun baru tumbuh 8 batang,agak lambat berbanding abang dia dulu..now dah nampak macam 2 batang gigi geraham baru nak tumbuh..tu bab gigi..bab merajuk lari nyorok kat tepi peti sejuk,tepi kerusi lagi kelakar..haha..

yang terbaru dah pandai cakap anak(taknak),nah(nak),jom(bila tengok orang pakai tudung),bas(semua kenderaan dia sebut bas)..sebelum ni ma pa tu dia dah sebut dah..pastu selebihnye bahasa jerman jela..

sekarang ni malam2 berdua je dengan dia sebab abang takde..nampak la dia kesunyian..main2 kejap pastu mula la asik nak mengempeng je keje dia..naik basikal duk kat belakang pastu babai kat mama..tido malam pun awal sebab takde orang kacau..hehe..time2 macam ni boleh la mama rehatkan badan sket..


 tak sabar nak jumpa abang long malam ni

 makan buah feveret dia,betik..abaikan keadaan rumah yang bersepah tu..keje ziyyad la tu punggah mainan bawak keluar..

 style dia posing adalah senget kepala sebelah..tiru abang dia nih..

 sedap ker?sampai penuh mulut..

 seriyes je study,macam nak amik exam kekdahnye..hehe..

 nih??ha,jawab la omak eh..cat meow meow..harus ada bunyik..haha..

 muka hepi bila mama dia jawab betul..haha..

 dia tau kalu kite sengaja jawab salah..kalau dia tunjuk gambar kucing kite kata harimau..dia akan cakap "no no no" sambil goyangkan jari telunjuk..so jangan nak nipu dia..

 cubaan adik askar nak potong kuku sendiri..susah nau nak potong kuku dia sekarang ni..asik duk berebut clipper je..potong time dia tido jelah..

sampai satu tahap dia tarik jari kite konon2 dia nak potong kuku kite..mak layankan ajelah kerenah anak.. ;)

sekarang dia kurang makan,memilih!dulu asal sua je terus ngap..sekarang diluah2kan lagi makan tu..padahal macam2 menu mak dah cuba buat untuk dia..




6 comments:

♥cikmOt♥ said... [Reply this comment]

aler comelnya ziyyad...dak iris pun reti taknak, nak gitulah...

kdang terbunyi gak kakak...

Huda said... [Reply this comment]

comelnye..dah besar ziyyad kan..dah pandai cakap lom?lukman guna bahasa dia smpi skang..susah nak paham :)

isabelle frankly said... [Reply this comment]

wahhh.pandai dia beza kucing dgn rimau.
agak2 mama dia manja mcm kucing ke garang macam rimau?

mekchu said... [Reply this comment]

bijak dah ziyyad ni.. bila abg tak de rasa sunyi, bila ada rasa nak marah.. kan kan..

IntaNBerliaN said... [Reply this comment]

hehhe... nyorok tepi peti ais.. comel je gayanya.. hehhe...

best je mkn betik... minat betoi ziyyad ni yer.. ;)

~MommyAida~ said... [Reply this comment]

alahai comelnya dua beradik ni..muka serupa ..hihihi..Alahai gelagat adik..comelll!!hihihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...