Followers

Monday, September 3, 2012

Ziyyad setahun!!

assalamualaikum dan selamat pagi....

si bambam ziyyad sudah menginjak umur setahun arini..kalau ikutkan bulan islam raya kelima aritu dia dah setahun..sebab tu nama dia muhammad ziyyad fitri..:) sekejap jer masa berlalu tanpa disedari sudah setahun umur cinta hati saya tu..

masih segar lagi dalam ingatan saya terpaksa naik ambulans pada detik-detik sebelum melahirkan ziyyad..hehe..entry pasal kelahiran dia je sampai sudah lum buat lagi..seperti biasa takde celebration apa-apa pun sempena ulang tahun kelahiran dia..kite tunggu papa balik nanti camna..

setahun pertama yang agak mencabar buat mama..sebab dengan kehadiran ziyyad la mama belajar pasal breastfeeding dan homemade food for baby..boleh dikatakan huru hara jugak la,nasib ada ramai yang membantu..sebelum ni memang zero knowledge bab-bab tu..abang izzul dulu seawal 2 bulan sudah dicampur dengan fm..alhamdulillah untuk ziyyad ni tuhan berikan kesempatan buat mama untuk belajar ilmu baru dan mengamalkan nya..

dulu rasa macam susah je nak bagi susu badan macam menyusahkan jer,sekarang tidak lagi..dengan bantuan pam yang bagus,ilmu yang cukup di dada serta dorongan dari insan-insan tersayang semua tu tak mustahil..orang lain boleh buat takkan saya takleh buat,sematkan kata-kata itu dalam hati!

masih lagi berbaki setahun perjalanan penyusuan ziyyad semoga dipermudahkan segalanya..

malam tadi si kecik tu seolah-seolah mengetahui hari ni ulang tahun dia,susah benar nak tido..asik la duk cium-cium pipi mama..hehe..ziyyad,semoga kamu menjadi anak yang soleh,cerdik,taat serta menyenangkan dan membahagiakan mama dan papa..insyaallah...

gambar ni je gambar terbaru yang ada..tatap la puas-puas.. ;)

9 comments:

Huda said... [Reply this comment]

comel ziyyad :) selamat ulang tahun yg pertama! muaah2

♥cikmOt♥ said... [Reply this comment]

hepi 1st besday ziyyad...tunggu iris punya besday plak tau...

qasehraihan said... [Reply this comment]

happy bsday ziyyad..

aanie said... [Reply this comment]

hepi besday ziyyad encem....

Cute Mum said... [Reply this comment]

happy birthday..
semoga jadi anak yang soleh yer,,

LYAfrina said... [Reply this comment]

happy birthday ziyyad..smoga mjadi ank y soleh serta bjaya d dunia & akhirat..amin

eB said... [Reply this comment]

hepi besday ziyyad... wahhh pejam celik dh anak teruna dier...
:)

kinna said... [Reply this comment]

happy birthday ziyyad bambam! pipi tu auntie berkenan la :)

QasehnyaRania said... [Reply this comment]

happy besday ziyyad =)
reader baru blog ni..
salam kenal

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...