Followers

Wednesday, September 26, 2012

WW edisi saya

takde maknanye nak ww hari ni..nak menceceh banyak-banyak lagi ada la..anak-anak baik sahaja,i je yang mood tak berapa nak baik..banyak sebabnye..salah satu adalah stok ebm dalam freezer yang hanya tinggal 6 botol jer..bf mommies,ngeri tak baca tu?ni gara-gara bulan puasa hari tu susu tak banyak..saya pam sekali je masa bulan puasa sebab tak tahan dahaga lepas pam tu..huhu..jadinye banyak guna stok beku..turun 3 botol naik nye zero..camna la tak surut stok tu..

sekarang dalam proses nak buat stok walaupun susu tak berapa nak meriah..nangisss..pam kat opis 3 sesi dapat la 10-12oz..ziyyad minum 3oz per bottle,setiap hari anta 4 botol umah bs = 12oz..saya bagi 2 botol susu baru dan 2 botol susu frozen..memang takleh nak tambah stok pun just bawak turun 2 botol frozen dan ganti balik dengan fresh ebm..

hari minggu memang takleh nak pam sebab ziyyad asik mengempeng(betul tak ayat ni?) jer..jadi sekarang saya terfikir(baru terfikir azni????) nak bangun malam dan buat power pumping..mood rajin datang lah kepadaku..yer,sejujurnye saya tak penah langsung bangun tetengah malam dan pam sepanjang ziyyad umur setahun ni!pehh..

agaknye ini la balasan sebab dulu asik duk bersenang lenang tido dengan anak malam-malam..mak-mak lain bersengkang mata duk mengepam,i duk krohh krohh..sekarang rasakan!nangess lagik..nak ngadu kat hubby setakat dalam tepon tak syok sebab dia takleh tengok ekspresi muke i yang cemas nih..haha..pastu i agak jawapan dia adalah bagi je la fm..daripada i sakit hati dengan jawapan hubby baik i ngadu la kat belog..untung-untung ada gak kawan-kawan bagi info..tak gitu khenn?

saya tak penah amik apa-apa supplement pon,patut ke saya amik sekarang ek?kalau makan supplement sampai kembung perut pon tapi mak stress tetap tak jadi apa jugak kan?tak stress sangat pun,mungkin sebab saya penat sebab tu susu kurang..semua benda terkejar-kejar buat sorang mana la tak penat..supermum pon boleh bengkok tau.. ;)

kawan-kawan,ada any tips tak?

hilang penat bila tengok budak ni..


2 comments:

Rai Ourkizuna said... [Reply this comment]

supplement just utk make sure awak kekal sihat dan fill in the gap in your diet.. most of the time has little effect to your total production.. nak ambik bagus. tak ambik pun masih boleh tambah production

so awak kena jugak buat power pumping.. kalau tak larat nak bangun malam..sebelum tido pam sekali. dan bangun tido pam sekali lagi.. sambil pam sambil breastfeed pun bagus.

yg tak bestnya kalau diorang da besar ni diorang suka selit tangan kat celah pam tu..hehe.. good luck ok..

kinna said... [Reply this comment]

sy pernah try herba ape ntah..ok gak. sbb sy start pam masa bulan puasa. dpt la sket2 cover stok yg terbuang tu..

skrg ada 6 bekas je. time lunch i pegi jumpa anak i, so kira selamat la sket..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...