Followers

Wednesday, August 29, 2012

Raya 2012 kami...

assalamualaikum.......

wah semua dah up cite raya masing-masing kan,saya pon taknak ketinggalan jugak walaupon raya ke-11 baru nak update blog..hehe..semalam saya duk baca cite raya kawan-kawan jer,best je..

hari khamis sebelum raya tu saya amik half day sebab angah(bs) nak balik kampung awal,pukul 2 petang dorang dah gerak balik..balik tengah hari tu taktau nak start dari mana dulu..dengan rumah bersepah,baju untuk balik kampung pon lum packing lagi..hurmm..saya basuh baju dulu pastu jemur..maksu saya balik lambat jadi saya pesan kat dia untuk angkat baju-baju nanti..

siap jemur baju saya tido berjemaah dengan anak-anak..ewah ewah keje lum siap dah tido..masa tu dah pukul 4 lebih..hubby cakap tido la kul 6 karang dia kejut,agaknye dia kesian tengok saya penat kot..tapi kul 5 lebih saya dah bangun mandi dan solat asar..tengok umah kemas,lantai pun berkilat dikejekan hubby,dapur pun abis dilap..pendek kata bab kemas umah setel la..suka suka suka!tinggal saya packing baju dan balik kampung jer..

pastu kitorang berbuka kat rumah minum air dan makan kurma jer,solat maghrib pastu gerak balik palong..dalam perjalanan singgah jap di senawang untuk makan..kebanyakan kedai melayu(tukang masak orang siam) tutup..pusing-pusing gak la carik kedai makan,last nampak satu kedai ni..makan nasi goreng je pun..masakan sedap tapi service dia ya ammmpunnn lambat gile..setengah jam kami tunggu baru la makanan sampai..yelah,kite kan ada anak kecik susah nak handle..nasib la tak terbalik meja tu izzul kejekan..haha..

sampai palong dekat pukul 11,anak-anak pun dah tido..kami laki bini ape lagi makan la..kata hobi kan..hehe..hari jumaat tu macam biasa la tolong mil kat dapur dan jaga budak-budak..hari sabtu baru penat sikit sebab macam-macam mil masak..buat rendang ayam dan daging,lemang,nasi impit dan kuah kacang..

hari ahad tu raye la kitee..haha..tahun ni tak banyak pun amik gambar..ke memang setiap tahun tak banyak gambar..hehe..anak-anak pun tak bagi kerjasama masa nak bergambar tu..tensi mak ni..

 ni je gambar berempat yang ada..

 tengok ni..mood tarak baek la..

 umpan dengan epal baru ok sket..

 saya suka gambar ni.. ;)

masa ni nak bf kan ziyyad..tp cun la sebab semua pandang camera..

lepas sesi salam drama airmata dan bagi duit raya kitorang gerak ke kampung wan hubby di seremban..pastu berjalan raya ke rumah sedara hubby..jadi kami banyak bergambar dalam kete jelah..haha..


 my boys

 mak yang fenat sebab layan ragam anak..


 bila dengan papa ok lak..

izzul dan sepupu-sepupunya...

tu jelah gambar raya kami..ada lagi sikit tapi tak cun..yang cun nye berapa kerat jer..salahkan camera sebab camera cap ayam jer..papa,dslr satu!...raya kedua ketiga keberapa ke dah tak amik gambar dah..gambar exclusive untuk raya pertama saje..kahkahkah...

dikesempatan ini saya ingin mengucapkan selamat hari raya aidilfitri kepada semua pembaca blog ni..andai kata tulisan-tulisan saya pernah mensentapkan anda maka ampun dan maaf dipinta di hari lebaran ini..



7 comments:

mekchu said... [Reply this comment]

kalo ada baby girl lagi berseri gmbr tu kan.. hehehehe pandai je komplen erkk..

Selamat hari raya :)

Rai said... [Reply this comment]

selamat hari raya azni,

saya pun baru nak update entry raya.. hihi.. melimpah ruah sungguh pipi ziyyad.. berkat susu ibu.. hehe

♥cikmOt♥ said... [Reply this comment]

owhh, ni kira queen of the family ek...cantik kaler purple gitu...

aanie said... [Reply this comment]

ayya ziyyad...dah comel dah pakai kopiah..sekali muka cebik lak...hehe...

LYAfrina said... [Reply this comment]

cantik!
lya pon suke bca kisah raya org..manatauleh bagi ideal utk tema thn dpn lak kan... lya x up pon lg citer raya..
next week baru nak up..

AzuraFazil DIN said... [Reply this comment]

ramai jgk gune tema warna ni ... lawo jgk ..

zr lum up cite psl raya lg.. x smpt huhuhu


SALAM KENALAN & SALAM LEBARAN dari kami

qasehraihan said... [Reply this comment]

selamat hari raya kak..

entry gambar raya kita ni..hehe

http://qasehraihan.blogspot.com/2012/08/entry-gambar-qasehraihan-julung2-kali.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...