Followers

Friday, August 10, 2012

Persiapan raya...

assalamualaikum dan selamat pagi semua....

sudah ramadhan ke 21 hari ni..rata-rata duk cite pasal raya kan,mood raya dah datang..macam persiapan raya korang semua?saya 90% dah setel semua..baju bajan anak-anak dan mak pak dah beli..tinggal lum amik yang tempah kat tailor je..kejap lagi saya akan call hubby suruh dia g tanya tailor camna baju raya kami..mana tau tailor ah so lupa nak jahit ke,beraya dgn kain batik la tahun ni..kahkah..

yang 10% lum setel adalah kasut izzul dan ziyyad..mak pak duk mikir nak beli ke tak kasut untuk anak..sebabnya izzul tu dia jenis payah bona kalau nak pakai selipar baru..selipar dia kalau tak putus atau hilang jangan harap la dia nak tukar pakai selipar lain..lain sikit peel dia ni,peel cermat macam bapak dia..bagusss nak..jimat duit mak kau..haha..kalau beli selipar baru,selipar angry bird lama dia tu kena sorok atau cakap dah hilang baru dia nak pakai selipar baru sebab takde pilihan kan..

untuk ziyyad lak ada kasut lama abang dia tapi tula asal pakaikan je dia cabut..terus mati napsu mak nak hensemkan anak sendiri.. ;) tak payah beli la untuk ziyyad,asik cabut je..tunggu besar sikit baru beli kasut..kate nak sederhana tahun ni khenn..

duit raya pun dah tukar,semalam dah dapat..kat opis saya every year ada wakil yang collect dan tukar duit raya..saya tukar duit singgit dan 5 hinggit jer..ok la dari takde kan..

kuih raya pon dah dapat semua,tinggal lg 5 balang minggu depan baru orang anta..pastu ingat nak buat popia simpul malam ni..berangan jela ko azni haha,anak-anak tu acaner?..eh,berangan kan free..takpe,saya nak cuba gak buat popia malam ni..lepas tidokan anak bermula la projek popia..insyaallah boleh...

4 comments:

♥cikmOt♥ said... [Reply this comment]

sama jek fiil si izzul ngan irfan tu...
mana dia nak kai kasut baru kalu kasut or selipar dia tu masih in good kondition...huhuhu....

Rai said... [Reply this comment]

tinggal lagi seminggu je kan..rasa cam kejap je puasa..

budak lelaki memang macam tu kot.. aqil pun dulu susah nak suruh dia tukar selipar.. naik malu tengok dia pakai selipar buruk2..tp skang ni kasut da boleh pakai dah..

Huda said... [Reply this comment]

bestnye :) sume dah complete la ye..tinggal nak balik kg je :)

bibi yusof said... [Reply this comment]

yup.. anak saye pon camtu... dah beli kasut mahal pon still nak pakai kasut crocs Rm10 die tu.. kalo nak suh die pakai yang mahal.. sorokkan.. hahaha..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...