Followers

Friday, June 15, 2012

Kenapakah?

assalamualaikum dan selamat pagi semua...

arini nak cite pasal breastpump la pulak..boleh kan?lepas bersalin dulu saya pakai pam spectra 3..pastu dalam bulan lepas saya ada beli pam baru iaitu medela swing..boleh baca review yang saya buat ni..bila dapat swing bertuah,spectra tidak berguna lagi..eh bukan bukan,bukan begitu maksud penulis..haha..dapat benda baru haruslah jakun excited terlebih kan..so skrg saya duk guna swing jer hingga la kelmarin saya tersedar nak guna spectra setelah sebulan ditinggalkan..ceh,ayat!actually nak tengok ok ke tak lagi kondisi spectra tu..

maka,dah setting corong,valve n botol susu semua untuk buat double pam..tengok ziyyad pon tido cantekk dah kesempatan ni..saya pon pam la sambil mata tengok tv..konon macam magic la pam2 pastu tengok-tengok susu dah penuh dalam botol...hurmm..sekali ni je yang saya dapat walaupun dekat 20minit saya pam...sobbss..sobbss..kenapa?kenapa?kenapakah?

 tak sampai 2 oz pon hasil..paling parah breast belah kanan susu macam nak taknak jer kuar..huhu..adakah sebab asik guna swing jadi breast take time to adapt different breastpump?haiyooo...


kuciwa den..dah la ingat nak buat power pumping guna spectra tu esok atau lusa..tengok hasil camni terus rasa down...

6 comments:

::NureeN:: said... [Reply this comment]

kena tuam cikit kat breast rasanya... mmg kadang2 dia mcm merajuk jerr nk kuaq, tp bila dh kuaq laju jerr.. klau nureen bleh rasa bengkak2 cikit mmg pam x der mslh la.. laju jerr hehhe

Mummy GreenyHouse said... [Reply this comment]

pam yg majuk or breast yg majuk..?
hmm..maybe dah biasa pkai swing and lebih selesa swing kan..

lydzar said... [Reply this comment]

biasa kot.sbb breast + pump nk adapt balik sesama. maybe perlu sket masa utk dorang bg kerjasama mantap :)

bibi yusof said... [Reply this comment]

la ye ker...
hehehe.. awak mase pakai swing tkde maslaah to adapt kan... tknk let go ke spectra tu?

sy ari tu took 2 days baru serasi ngan medela fs.. and my spectra yg dh byk berjasa dah di let go kan..

mazrina said... [Reply this comment]

salam...nk tny...bile dh pnh gune 2-2 jenis pam ni, rasa2 mane yg lg ok?

mazrina said... [Reply this comment]

mane lg produktif? spectra ke swing? huhu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...