Followers

Thursday, June 28, 2012

Bubur jagung datang kepadaku...

ewah tajuk..propa sangat tau..setiap hari selasa ada pasar tani kat depan opis saya ni..masa jalan-jalan tu terbeli jagung mentah 4ketul 3 hinggit rege dia..dalam kepala duk pikir nak rebus ke nak buat bubur..oh ya!saya adalah penggemar bubur jagung tegar..kalau kecik-kecik dulu bermangkuk saya boleh abiskan bubur yang mak buat..

balik rumah buat bubur jelah..singgah kedai beli daun pandan dengan santan dulu.."nise kerek" aka gula melaka dah ada kat rumah..sebelum amik anak riuh la dapur duk berketung ketang...hasilnya....mavelesss!puji diri sendiri nampaknye...


 santan,daun pandan,gula melaka dan gula kasar..petua mak saya letak secubit garam..


 ohh,sakit mata dan sakit hati orang yang tengok ni..haha...


selamat masuk ke perut..jumaat ni nak beli jagung lagi..repeat order sebab si danish(anak buah) tu suka makan bubur ni..izzul?taknak..taknak...itu je dia duk sebut bila saya nak suap...huhu..takpe la nak,yang penting mak suka...

7 comments:

♥cikmOt♥ said... [Reply this comment]

ritu akak buat bubur jagung segera...alih2 akak sorang jek yang makan...sobs...

akak lagi suka bubur pulut hitam...

Izan Ishak said... [Reply this comment]

adoilah azni... cam tau2 kak izan tgh teringin nak makan bubur jagung skrg ni. itulah... smlm en hubby ada beli jagung. tapi isinya kurang comel n tak manis bila direbus. terfikir lah konon nak buat bubur jagung ptg ni...kalaulah rajin... hehe...

Rai said... [Reply this comment]

uishh..murahnya 4 ketul 3 hengget.. payah nak jumpa gula kerek ni kan skang ni.. sedappnyaa...

fieda said... [Reply this comment]

olo..sedap nya..

wan nurul hezrina said... [Reply this comment]

sedap lapar dah

IntaNBerliaN said... [Reply this comment]

sedanya bubur jagung.. dh lama xmkn :-)

mia izzati said... [Reply this comment]

plan nak buat bubur jagung..tapi tak terbuat2..adehhhh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...