Followers

Tuesday, February 21, 2012

Kisah nak inject ziyyad 5 bulan aritu

saya selalu check up anak-anak kat klinik kesihatan presint 3..masa saya ngandungkan ziyyad dulu pun sume check up buat kat situ sebab dah alang2 dekat dengan opis saya..

masa check up ziyyad umo 4 bulan aritu misi bagi next appoinment pada 9/2 (inject 5 bulan)..disebabkan saya  bercuti dan balik kampung serta lupa bawak balik buku klinik anak masa tu maka saya amik keputusan untuk check up kat kk p3 bila saya balik putrajaya..

jadi pada 13/2 lepas anta si abang ke rumah angah,saya dan suami ke kk p3..masa nak amik no giliran tu misi tanya saya ada temujanji ke tak hari ni..saya cakap temujanji dah lepas iaitu pada 9/2 dan hari ni takde temujanji..dia bagi saya tarikh temujanji lain iaitu pada 20/2 dan suruh saya balik..

saya termenung jap duk pikir sebelum ok je kalau datang tanpa temujanji..ke selama ni saya yang taktau sistem nih?

dia kata sekarang dorang buat sistem temujanji means kalo anda takde temujanji pada hari berkenaan dan main redah je datang memang akan pulang dengan perasaan hampa la..ape ape jelah labu oii..saya pun masuk dlm kete duk pikir laki bini nak buat camna nih..

sebabnye hubby dah cuti panjang takkan dia nak cuti n balik lagi pada 20/2 semata-mata nak bawak anak ke klinik..ni la natijahnye kalo bini ada lesen tapi penakut nak bawak kete..haha..

hubby suggest g inject kat swasta maka pergi la kami ke klinik kat p15..tanya berapa rege inject 3 serangkai tu rm100..kuss semangat..hubby suruh cucuk je tapi saya rasa macam membazir lak..seratus tu dah boleh beli macam-macam tau..dasar mak yg kedekut..padahal bukan pakai duit i pun tetap jugak tak boleh..hehe..

tengah pusing2 carik klinik sekali ternampak signboard klinik desa dato abu bakar baginda..klinik ni dekat je dgn rumah sbb saya duk kat p14..terus ajak hubby masuk situ..saya tanya misi kat situ boleh tak nak tumpang,dia kata boleh..dia suruh datang keesokan harinye sebab dorang wat check up untuk kanak2 pada hari selasa..cantekkk..

esok tu pagi2 lagi kami dah sampai sana..prosedur tetap macam biasa..timbang berat,ukur panjang,jumpa misi pastu inject..lepas tu balik rumah dengan hati yang legaa...eh tak lega lagi la sebab misi cakap inject ni baby mungkin akan demam..alhamdulillah ziyyad tak demam baru la mak dia boleh bernapas legaaaa...haha..

dan untuk appoinment seterusnya saya dah ke kk p3 untuk confirmkan tarikh iaitu pada 13/3...baru betul2 lega maka mari la kite buat lompat bintang... ;)

5 comments:

Izan Ishak said... [Reply this comment]

mujur boleh tumpang inject kat KK lain. tak tau plak skrg ni kena ada appointment bagai ye.

nasib baik KK kat tempat k.izan ni sebelah tmn perumahan ni aje.

aanie said... [Reply this comment]

memang macam tu pun azni....
kat kk area umah aanie pun camtu...aritu terlepas appointment, ingatkan blh la dtg sesuka hati..x kisah la lmbt pun dpt no giliran...tp dia suruh dtg buat apptmt dulu br blh dtg balik.....

menyusahkan betul...dah la nak kena kelek anak g kk...amik cuti segala...sekali dtg utk amik apptmnt je...buang masa....kekeke..teremo lak...

IntaNBerliaN said... [Reply this comment]

ooo yerke.. dkt tmpt sy ni ok je dtg bile2 pun walaupun dh tlps trkh tmujnji..

btw, slm knal jugak :-)

noor said... [Reply this comment]

nor dulu slalu lambat bila inject Aiman..sib baik xkena mrh heheheh

wan nurul hezrina said... [Reply this comment]

aku rasa sbb biasaklahkan klinik gomen ramai sangat yang Q.sbb tuh pakai sistem mcm2..pasnie kena remind kat p3 betul2lah ek..kalau misalan terlupa ko call je p3 tuh mintak temujanji yang baru..

sib ko tak labur 100 hinggit tuh..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...