Followers

Wednesday, July 20, 2011

# Sesi mendobi..

assalamualaikum...salam hari rabu semua..

kali ni nak cite pasal persiapan menyambut baby baru pulak..seriously,sekarang macam takde modal untuk dicitekan dalam belog ni.. ;)

sebelum ni memang satu apa pun tak beli sebab barang-barang abang dia masih lagi ok..cuma tinggal nak keluarkan dari plastik dan mendobi je..tapi disebabkan kemalasan yang melanda sampai ke sudah aku tak buat..

selepas kena masuk wad baru la aku kelam kabut nak prepare barang-barang baby padahal sebelum ni memang asyik bertangguh jer lepas seminggu ke seminggu..huhu..sampaikan hubby siap cakap "kalau ma beranak ni memang pa taktau nak buat apa sebab barang-barang anak memang tak basuh dan packing lagi"..haha..

aku pun taktau nape aku lemau sangat bila mengandung kali ni..so hari ahad aritu kami ke jusco seremban membeli belah baju bajan baby..tak banyak pun aku beli,sekadar 3 pasang baju,2 helai tuala serta sepasang sarung tangan dan kaki..pastu baju untuk si abang 3 pasang (yang ni mak mertua belanja)..

semalam aku topup lagi 2 pasang baju dengan sepasang sarung tangan dan kaki..cukup la tu,buat apa nak membazir sebab baju abang dia pun banyak lagi..malam tadi bermula la sesi mendobi pusingan pertama..hari sabtu ni pusingan kedua pulak..

yang paling menguji kesabaran adalah nak menggantung sarung tangan dan kaki yang kiut miut tu..dah la banyak pasang sampai tak cukup hanger..btw,petang ni dah boleh angkat,lipat dan packing dalam beg baby siap-siap supaya hubby tak panik macam aritu..hehe..

tinggal lagi yang belum beli adalah diapers..yang ni beli saiz S terus la sebab lagi murah berbanding new born..takpun kalau nak jimat pakaikan je cloth diapers si abang yang melambak-lambak tu..

abis pasal baby..mama dia pulak tinggal set bersalin dan maternity pad je yang belum beli..tunggu la hubby balik lagi 2 minggu baru pergi shopping barang-barang mama pulak.. ;)

6 comments:

ajumohit said... [Reply this comment]

Jenuh nk sidai yg kecik2 tu kan azni, Aju Ada lg breast pad tak pki pun lg, azni nak?? Bg alamat ye

rose --{@ ibuRafiq @}-- said... [Reply this comment]

eh kita pon mendobi malam tadi tau. tapi lemau tolll nak buat sbb kecik2 sgt..nak2 lagi sarung2 tangan kaki..haihhhh lemauuuuuu

Ila said... [Reply this comment]

cepat2 buat..nanti tak sempat plak...hehehe

aanie said... [Reply this comment]

baby gegurl kot ni....hehe...comel je bila sidai sarung tgn baby...

amiey lee said... [Reply this comment]

wahhhhh moga selamat nnti..huhu

Zuwairi Aiman said... [Reply this comment]

Sala kunjungan.. blog menarik ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...