Followers

Wednesday, June 22, 2011

# Kolam renang izzul..

jangan taktau walaupun kitorang duk kat tingkat 5 tetap jugak mak pak gigih carik kolam renang kat supermarket supaya anak boleh belajar berenang..taknak anak macam jakun bila tengok air banyak-banyak..haha..

aku dulu kecik-kecik dah expert berenang sebab apa tau?sebab belakang rumah ada sungai yang tersergam indah..nak -nak musim kemarau camni,lagi la syok duk berendam dalam sungai macam badak air..selagi mata tak merah dan badan tak berminyak2 tak sah nak balik rumah..tu pun kadang-kadang bapak aku datang carik kat sungai sambil bawak rotan suruh naik..besh sungguh kenangan budak kampung kan?

alamak!over sudah..nak cite pasal anak sebenarnye dah terlajak..takpe takpe boleh undur balik..hehehe...

sebenarnya aku berkenan tengok kolam renang si husna anak HUDA,pastu tanya huda dia beli kolam tu kat mana berapa harga..dah ada jawapan dari huda terus la mak pak memulakan sesi pencarian..

gigih uolls demi anak!sabtu tu pergi cari kat carrefour alamanda tapi harga dalam rm40 gitu la.mahal!bajet tetap bajet walaupun demi anak tersayang..huda kata dia beli kat giant harga rm15 jer.masalahnya kami laki bini ni taktau mana giant kat sini..

ari isnin tu aku mc sebab kaki cramp,pagi2 nak pergi keje takleh bangun..dalam pukul 10 lebih pergi klinik doktor bagi rehat sehari..izzul kami dah hantar sesiap kat rumah angah sebab taknak bawak dia dalam misi mencari kolam ni..

lepas dapat mc tu pergi la kami ke mydin mencoba nasib di sana..malangnya,takde yang murah..paling murah pun harga rm 90++..berpinar bijik mata aku tengok..haha..

pastu hubby tanya nak teruskan lagi ke tak..aku dah kecewa ni..hubby cakap kita try tengok kat bangi pulak..sekali masa lalu kat depan warta tu nampak la iklan giant sebesar2 alam kat bangunan warta..rupenye ada giant dalam warta ni..masuk dalam tu alhamdulillah ada rezeki anak aku nak main air..dapat la satu kolam dengan harga rm15 macam huda bagitau,pastu beli pam sekali..syukur..

balik rumah aku masak dulu sesiap perut laki bini dah lapar ni..sambil-sambil tu tengok laki aku gigih duk pam kolam tu pastu duk angkut air isi dalam kolam..lepas makan,laki aku pergi amik izzul..tak sabar nak tengok anak berendam nih..

 view dari balkoni rumah i..masa ni belum amik izzul lagi..bapak dia siap isikan permainan lagi..

 muka budak teruja... ;)

 berendam sampai kecut kaki tangan..

ni gaya bebas pulak.. :)

kami biarkan je main sorang sambil dipantau la..sejam jugak la dia duk berendam..pastu taknak keluar-keluar sampai menangis..boleh la bapak dia balik dengan tenang sebab dah penuhi segala kehendak bini dia..haha..

3 comments:

syrupmasin said... [Reply this comment]

ololo..comel..teringt kecik2 dulu..ade jugak kolam nih 1..mane ntah pegi :D

aanie said... [Reply this comment]

ooo, amik mc g shopping..haha..kantoi..

rm15 je ek pool tu?? nnti nak cari gak la....biasa jumpa yg mahal2 je....

ajumohit said... [Reply this comment]

okla ni azni...dpt jugak izzul merasa mandi pool..comey jek

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...