Followers

Tuesday, June 21, 2011

# Cerita pasal kek batik..

aku tak ingat hari apa aku buat kek batik ni,hari ahad rasanya..kenape cepat sangat lupa nih?simpton-simpton ibu mengandung camni ker?fedulik kan la buat hari apa pun..ahahaha..

 aku pakai milo fuze jer sebab milo biasa dah abis stok..haha..resepi aku dah letak kat entry sebelum ni..

ni biskut selepas dipatah-patahkan..tapi aku rasa biskut ni sepatutnya dipatahkan lagi kecik..

ni masa panas-panas lagi,baru lepas ditekan-tekan kasi padat sikit..bila dah sejuk sikit simpan la dalam peti sejuk..kalau simpan dalam peti masa panas-panas nanti rosak la peti ais kamu iteww.. ;)

kesimpulan nya,rasa ok tapi dia lembik sikit..masa nak potong melekat jer kat pisau..ke kek batik ni jenis yang melekat ek?saya ni budak baru belajar..semua benda pun nak tanya orang..hehe..takpe,ni baru percubaan pertama (saje nak sedapkan hati sendiri)...

tapi yang tak best nya hubby aku bukan makan kek-kek camni.. :( try pon tidok..sungguh tak menjaga hati bini la camni..haha..

4 comments:

lydzar said... [Reply this comment]

saya pon baru nk start belajar masak benda2 dessert ni..sama jugak la my hubby bukannya nk makan benda2 mcm ni..aritu buat puding karamel dia tak pandang pon.. haha

Huda said... [Reply this comment]

hubby azni x nak..pos kat huda sikit :)

rose --{@ ibuRafiq @}-- said... [Reply this comment]

dulu masa zaman skolah selalu gak buat ni..tapi tolong2 kakak jelah..ehehe
okla tu kan...makin rajin mak byung ni..eheheh

alor..ciannye..if somi den tu semedang aje sedap den masak ape..megi pon sedap. ntah ikhlas ntah idak tu puji2 bini huhuhu

Ila said... [Reply this comment]

tak pernah try lagik...tp nmpak macam sedap

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...