Followers

Friday, June 24, 2011

# Bagan Lalang..

hari ahad aritu sempena meraikan hari bapa dan hari jadi aku (in advance) kami ke bagan lalang..disebabkan kami laki bini lum pernah lagi jejak kan kaki ke sini so semangat tu berkobar-kobar lain macam sikit..hehe..actually,aku nak ke PD je main pantai kat sana tapi hubby cakap pantai kat PD kotor..

jadi hubby telah deal dengan kawan-kawan dia yang tau jalan camna nak ke bagan lalang tu..pergi la kami 2 buah kereta..hubby paling excited siap bawak baju seluar spare lagi nak mandi pantai punya pasal..

gerak dari putrajaya dalam pukul 4.30 petang,pukul 6 lebih baru sampai kat bagan lalang..sesat punya pasal!kami ni mengikut je kereta kawan hubby tu ntah camna boleh sesat,padahal kawan dia cakap dia selalu pergi sana..

aku dah angin dah,yelah berapa jam duk berpusing-pusing carik signboard bagan lalang..si izzul pulak time-time darurat tula buat hal mengamuk dalam kete..aku siap ajak hubby balik putrajaya semula,kiranya kensel la nak jejak bagan lalang tu..tapi hubby cakap dah alang-alang redah jela..

nasib baik jumpa gak bagan lalang..rupanye dia jauh nun masuk ke dalam kan?patut la susah sangat nak jumpe.. ;)

dah lewat petang camtu mood hubby nak mandi tadi pun terus ke laut,gelak aku tengok dia..sampai je beli makanan makan-makan borak-borak tak sampai sejam kitorang blah..

 dalam mulut penuh keropok tu..jgn taktau pulak.. :)

 pemandangan di kala senja..

 kita minum dulu..

 boys day out..geng-geng sesat tengah duk bincang camna boleh sesat tadi..haha..

 mak buyung dan anaknya..

 ehh,pak buyung pun ada jugak.. ;)

keluarga kecik kami...

aku cakap kat hubby lain kali pergi PD jelah..kat sini pun tengok air macam tak bersih jugak*alasan aku..hehe*

5 comments:

alyyani said... [Reply this comment]

mmg jauh ke dalam lg. tu yg rasa mcm dah masuk ceruk mana tuh. lewat gerak. kalau gerak awal bole mandi manda tuh :)

aanie said... [Reply this comment]

penah dtg sini...tp g kursus..hehe..

org kata ikan bakar kat sini best!! x try ke? saje suruh mak buyung dtg lagi...hehe...

Huda said... [Reply this comment]

awat x makan seafood terus mlm tu :) sedap2 juga seafood kat bagan lalang ni :)

ajumohit said... [Reply this comment]

singgah bagan lalang rasalah seafood dia kan..sedap...

Bionic women said... [Reply this comment]

x pernah ke sana, tapi org kata kat sn seafood sangat murah dan sedap

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...