Followers

Wednesday, May 25, 2011

# Kebanggaan ku..

mula-mula salam sayang kepada semua blogger2 di luar sana..aku ni malas yang amat nak update blog,tak tau la nape.dah bersawang gile-gile blog kecik ku ini.huhu..

apakah kebanggaan ku iteww?mesti tak sabar nak tau kan?aku coretkan di dalam blog ini untuk kenangan anak-anak aku nanti.ce cite ce cite..

well,di saat usia kandungan kedua memasuki 25 minggu aku berjaya lulus test jpj bahagian motor punya.haha,gila kan?aku amik test tu semalam,alhamdulillah berjaya dengan sekali percubaan saja tak macam aku test kete aritu.

walaubagaimana pun syukur kerana dah ada lesen P untuk kete dan motor.hooray!!

sepatutnya lepas test kete aku terus test motor bln 2 aritu tapi disebabkan kandungan baru lagi aku tak berani nak amik risiko,mungkin awal2 kandungan rahim lemah lagi sapa tau kan?ehh,nak naik titi nak buat brek kecemasan ni tau.so asyik la duk postpone je sampai la suami tercinta usul kan pasal lesen aku ni.

dia tanya agak2 aku nak sambung buat lesen lepas beranak ker..stail perli2 lite-lite gitu,nyampah mak!yang aku berdarah tok janggut ni apa lagi terus sahut la cabaran dia.pantang nih diperli2 camni tau.haha..

baik la bang,saya akan buktikan saya akan dapat P moto tu dalam bulan ni jugak!hari sabtu 2 minggu lepas tatkala korang2 tengah syok tido pagi2 buta tu aku duk belajar bawak motor kat akademi memandu.bukan tak reti bawak motor selama ni pergi opis merempit je cuma kali ni belajar bawak motor mengikut undang-undang jalan raya yang betul dan secara berhemah.ececeh..

kelas untuk motor selama 6 jam tapi aku buat 4 jam jer.satu kelas aku skip sebab takde orang nak jaga izzul.haha..aku paling takut nak buat brek kecemasan tu jer.masa cakap tipun laki aku selamba jer pesan "ma,masa buat brek kecemasan tu,awak brek sampai berasap tayar tau ala2 drift"..ni gila ke apa nak suruh aku mati cepat nih.tunggu dia balik sini minggu depan aku nak tanya dia dah ada pengganti aku ke.siap dia!haha..

pasni dah tak payah risau serabut laki nak bebel pasal lesen lagi dah.so,kepada anak-anak ada brani celen mak tak?? ;)

3 comments:

ajumohit said... [Reply this comment]

wah tahniah ye dpt lesen utk motor..hebat2 pregnant pon bersemangat amek lesen, moto plak tu...

Huda said... [Reply this comment]

tahniah azni :) best tu..huda xde lesen moto, kete je ade :)

DeQWa said... [Reply this comment]

Lor...bwk motor hari2 xde lesen rupenye...klu tau dah lama pggl polis soh buat sekatan...hehehe...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...