Followers

Tuesday, April 19, 2011

# Kena tahan dengan polis

yup!kejadian petang semalam.balik kerja petang semalam aku singgah la kejap kat mydin presint 15 tu nak beli barang dapur sikit.

dah siap beli barang semua geraka nak balik la.keluar je dari simpang tengok jalan ala2 jammed lain macam je.pandang depan,alamak polis trafik buat sekatan la.aku ni cepat panik kalau nampak abang2 polisi nih walaupun dah ada lesen.

aku lalu situ dorang suruh berenti tepi,mostly dorang tahan motor jer.banyak jugak la motor yang berenti kat situ.

abang polis : berenti tepi,berenti tepi..keluarkan lesen dan ic..
aku : (duk selongkar purse nak keluarkan lesen dan ic..terus bagi polis tu)
abang polis : motor sapa ni?
aku : motor kakak ipar..
abang polis : ooo...(sambil duk tengok lesen dan ic aku)..tampal L tak?
aku : tampal cik,depan belakang tampal L..
abang polis : abis,handbag letak kat mana ni? (bila dia tengok aku pegang handbag)
aku : bawah seat cik...
abang polis : ooo..bagus la kalau letak bawah seat,jangan sangkut kat bahu nanti senang orang ragut..(sambil pulangkan balik lesen dan ic aku)
aku : baik cik...


fuhh,nasib baik takde apa2..risau jugak aku kot2 abis semua dia nak check..lega makcik..dah siap terus aku blah cepat2..

3 comments:

Huda said... [Reply this comment]

aah kan polis selalu tahan motor, kadang2 kesian gak x pasal2 moto2 tu kene tahan..yg bawak kete laju2 dia lepas je..

aanie said... [Reply this comment]

hehe..nasib baik dia tak mintak no fon....hehe...

Qaseh chenta said... [Reply this comment]

lorr...lesen L lagi...heheh
kalau sy bg jer lesen agong...hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...