Followers

Friday, February 11, 2011

#Maybank oh maybank..

alkisahnya camni...masa balik kelantan aritu aku nak g draw duit tapi kat area umah aku ni maybank jauh sikit so malas la nak pergi..so aku amik keputusan nak draw kat bank islam yang lebih dekat dgn umah tapi guna kad maybank..

sebelum ni aku cucuk memang xde masalah sebab bank2 kat malaysia ni kan pakai sistem meps..walaupun bank card lain tp boleh cucuk kat bank lain..

tapi masa aku cucuk kat bank islam tu duit tak keluar pastu dia tulis kat skrin transaksi tidak berjaya..aku try lagi sekali sama jugak pastu buat bodo jela..terus balik umah..

dua hari kemudian aku pergi cucuk kat maybank sekali tengok rm300 dah kurang dlm akaun aku..terus teringat masa aku cucuk kat bank islam tu memang aku tekan rm300..takkan la duit tak keluar tapi dorang tolak gak dari akaun..

cepat2 aku call maybank pastu dorang cakap memang selalu terjadi kes camni..duit tak keluar tapi akaun tetap kena potong..rm300 tu weh..kalau rm30 aku boleh pejam mata lagi..huhuhu..

pihak maybank cakap dorang akan hantar laporan ke bank islam cawangan kat umah aku tu,kalau betul duit memang tak keluar dorang akan refund balik tapi amik masa 2-4minggu..giler lama tu..hope aku dapat balik la duit tu..

adeh..dah la tengah kering penangan balik kampung aritu..

ehh,pernah tak situasi camni terjadi kat korang?

3 comments:

ita cutevirus said... [Reply this comment]

penah jer...
dekat 3 minggu baru dapat balik duit tu..
seksa.. seksa... maybank jugak.. haaiiissshhh

*azni* said... [Reply this comment]

ita: oo..alhamdulillah la ita dpt balik..hope sy pun dapat balik gak..

AMIEROZIANA said... [Reply this comment]

husband saya pernah kena...kad maybank kena kat atm cimb..time balik kg jugak...dapat balik tapi memang kat sebulan la baru dapat balik duit tuh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...