Followers

Monday, January 17, 2011

#Apabila anak tak nak minum susu..

salam dan selamat pg semua...

seperti biasa bila uolls baca tajuk dah tau kan siapakah insan yang dimaksudkan tu?izzul hazman la...sejak minggu lepas dia kurang @ taknak minum susu..aku pun tak tau kenapa...selalu bila aku tak hantar dia umah pengasuh sehari ada la dlm 5kali dia minum susu..

selalunye pagi lepas bangun tido dalam pukul 9pagi,nak tido tgh hari dlm pukul 1 ptg,bangun tido pukul 3ptg,pukul 7@8 malam pastu last sekali time nak tido pukul 10malam..ni secara lebih kurang la aku bagitau time2 dia minum susu..

akan tetapi*wah,skema sungguh* sejak minggu lepas untuk bagi dia minum susu bagai dipaksa2,sehari 2 kali je minum susu..dia minum masa nak tido tgh hari dgn nak tido malam jer..

kadang2 dibuat main botol susu tu,dicurah2 ke lantai pastu dia tepuk2 susu yang tumpah tu..kalau aku marah2 kat dia jap lagi dia carik la kain ape2 buat lap susu yang tumpah tu..

risau gak bila dia taknak susu camni..adehh..dah la susu badan pun almost seminggu dah dia tak nak minum jugak..selalu dia minum susu badan bila nak tido malam dan kalu dia terjaga tgh mlm memang aku bagi susu badan jer..sekarang jangan harap dia nak minum tau..elok lak dia tido lena sampai ke pagi takde nak mintak2 susu sekarang ni...

anak mama nak berubah ke fasa akil baligh ke ape ni?tapi papa dia elok je cakap takpe la,dia dah besar nak bercerai susu la tu..elok la jimat duit tak pyh nak beli susu izzul lagi..ehh helo dear,bercerai susu badan aku boleh terima lagi ni sampai ke formula milk pun dia taknak jugak ape kes?ke bercerai susu ni pakej ek?susu badan ngn susu formula sekali?adehh,tah ape2 aku pikir nih..

sebagai alternatif,takkan nak bagi milo,teh,kopi janda kat dia lak..he's only 14months..nanti cepat rosak gigi and dapat other side effect yg kite tak tau kan..

fening sungguh la....

8 comments:

azzey said... [Reply this comment]

Agaknya tak sihat tu.....tu yg x mau minum susu tu...:(

ita cutevirus said... [Reply this comment]

try tukar susu laen...
beli pack kecik je la..
kotnyer die tak suke susu skang ni kotnyer...
tapi, kalo makan ok, takde masalah kot..

Huda said... [Reply this comment]

kenapa yer idul xmo minum susu? susu dia x sedap ke?

nur.. said... [Reply this comment]

CUBA BG SUSU PERASA CEKLAT..DUTCH LADY KER..DUGRO KE..OK TAK ROSAK GIGI...CUMA JGN BG MILO JER..MANIS..TAK SESUIA UTK BB..

aanie said... [Reply this comment]

dia nak susu berperisa kot...
haha, kopi janda tu utk mama dia blh la...

cik puan akish said... [Reply this comment]

same dadifkuh...semakin kureng mnom susu....agak pelik..dan amat risau!!

wan nurul hezrina abd halim said... [Reply this comment]

mungkin nak yg ada lain rasa..ciklatker?stwberiker atau oren?hikhik

NauIsNay said... [Reply this comment]

samerlah dengan anak ayu, susah sgt nk minum susu. dalam botol lagilah taknak, try bg pki cawan campur skit dgn milo 1/2 susu teh just nk bagi kaler,itupun susah nk minum..nie tgh risau sesangat.lain ngan kakak dia 4 tahun still nyusu lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...