Followers

Thursday, December 2, 2010

#Kenapa saya pilih nama tu??


kenapa sy suka rumah sy?ececeh,bajet macam iklan petronas la plak..sebenarnye,kenapa ai pilih nama muhammad izzul hazman utk anak kesayangan ai tu...bukan ai yang pilih nama tu tapi papa idul tau..since ai preggie 7months my hubby duk sibuk2 belek buku nama- nama dalam islam tu looking for the best name for his baby..

padahal masa tu kitorang sepakat membawa berkat taknak tau jantina baby..apa yg keluar masa bersalin nanti itu la yg kitorang terima..setiap kali ai pergi klinik kesihatan for check up and melibatkan scan2 awal2 lg ai dah pesan kat doktor please do not tell me my baby's gender..doktor pon pelik sebab selalu nye mak pak excited nak tau jantina baby..well,itu mereka..not us..*b'lagak speaking* :))

so my hubby pilih 2 nama,satu nama for girl and satu lagi for boy..tapi gerak hati ai selalu cakap anak yg akan lahir ni boy,gerak hati seorang ibu memang tepat kan..sebab apa ai ckp camtu?sebab tepat jam 2.08 ptg pada 2/11/2009 bersamaan hari isnin setelah ai menanggung sakit kotraksi selama 12 jam maka lahir la seorang putera yg kukandung selama 9bln..

hubby ai yang temankan ai sepanjang proses kelahiran idul..yg ni ai akan buat entry lain tapi tak tau bila..hehe..bila idul kuar je,ayat pertama hubby cakap selepas salam adalah hidung dia macam ma la..pastu baru hubby cakap ni geng bola dia baru ai tau boy rupenye anak aku nih..

see see,makin lari dari tajuk asal dah..perenggan pertama dan kedua je yg kena ngn tajuk..aishh..berbalik kepada jalan yg benar tajuk asal,kenapa ai letak nama anak muhammad izzul hazman kerana,

muhammad - ikut nama Rasulullah
izzul - kemuliaan
hazman - yang tegas,cermat,bijak..

dan ai berdoa agar anak ai membesar dan menjadi manusia mengikut sifat2 namanya tu..insyaallah..

alamak!tulisan yang kaler2 merah baru masuk ngn tajuk..takpe la,yg penting korang2 semua yang cute paham isi penting karangan ai pada hari nih..

p/s: agak2 dapat berapa markah karangan ni ek?nak A*(bintang ,boleh?).. :p

7 comments:

LyNn HaMzAh said... [Reply this comment]

best nama dia...makna pun bagus...

Huda said... [Reply this comment]

makna yg sangat baik dan moga izzul jadi anak yg soleh :)

*azni* said... [Reply this comment]

lynn:tima kasih..lynn,camna nak komen kt entry lynn?sampai sudah azni tak jumpe kotak komen..sedih tau xleh nk bg respon kt kwn2..

huda:insyaallah..aunty huda tlg doakan ye..

My Little Diary said... [Reply this comment]

salam,
semoga izzul menjadik seorang anak yg berguna & bertanggungjawab.
sejuk perut mummy nanti.. :)

*azni* said... [Reply this comment]

my little diary:insyaallah..tima kasih ye laling..

wan nurul hezrina abd halim said... [Reply this comment]

aku tau hang dapat makna dari buku aku kan??hehe berguna gakz buku ku itu

*azni* said... [Reply this comment]

ehh,dah lama aku tau..tp aku lupa..smlm tgk buku ko terus ade modal nak buat entry..btw thanx nyahh.. :))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...