Followers

Thursday, December 23, 2010

#Alkisah pindah...

paham tak bila baca tajuk tu?i rasa i dah macam orang nomad sebab asyik berpindah randah jer..dari sebelum kahwin sampai la dah kahwin dan dah beranak masih lg berpindah randah..ke mmg nasib i camni ek? :)

ok,kite mulakan dengan tahun 2006 masa i mula2 datang KL dan kerja kat hotel tu..masa i dtg KL tu bulan 6 duduk dengan sorang akak satu tempat keje,tinggal satu bilik dgn dia kat umah flet jalan alur kat BB..jalan alur ni tempat femes kat kl utk cari "teman bermalam" aka tutt..korang paham2 sendiri sudah tak pyh aku terangkan panjang lebar..hehe..

i duk situ tak lama pun 6bulan je pastu pindah ke flet jalan imbi lak sebab boifren masa tu(aka hubby skrg) risau dgn keselamatan i bila tinggal kat tempat hitam camtu..kat imbi ni lg dekat ngn tmpt keje,turun je rumah jalan tak sampai 100 langkah dah sampai hotel..mmg dekat giler..i tinggal sini lama la jugak dari tahun 2007-2/2009..mmg banyak kenangan kat umah tu..

lepas kahwin kitorang tinggal kat kg baru plak..kalo korang cakap tak tau kg baru kat mana meh aku lempang laju2..duk situ mmg heaven la sbb tak pyh susah2 nak masak,kedai makan berderet2 jer..tambahan pulak ms tu i  pregnant lagi la dimanja2 dibelai2 segala kemahuan dituruti..yep!i bunting pelamin,terus lekat pas kahwin tu..tak nyempat2 nak g honeymoon pun(yg ni kene request ngn hubby supaya ganti balik),gelojoh la katekan. :p

umah kat kg baru ni sebelah je ngn umah abg ipar i(abg hubby)..dorang laki bini keje kat HKL,kami laki bini keje hotel..motiff?hehe..dorang ade 2 org anak so kadang2 kalo dua2 kene keje shif mlm i ngn hubby la tolong jagakan ank dorang tu..

semua part best bile duk umah ni tp ade 1 yg tak best iaitu sewa umah yg terlalu mahal rm550 utk flet 2 bilik tido,umah pun takde la besar mana pun..ms nak duk situ kitorang dah cuba tawar menawar dgn owner tp dia tak bagi..nak taknak kitorang ambik jela..lagipon masa tu kitorang mampu nak bayar sewa byk tu..cuba skrg ni tgk..buta2 i tolak tau*edisi berlagak di sini*..yelah,boleh bayar banyak benda dgn duit sebanyak tu boleh beli pampers ngn susu idul stok 5bln tu..:)

pastu abg ipar i plak pindah ke sentul sebab dia beli umah kat sana jadi dia suruh kitorang pindah ke umah sebelah(umah lama dia)..umah lama dia sewa rm350 je..pikir2 pindah jela dah boleh jimat rm200 kat situ..kitorang pindah ke umah sebelah pada bln 8/2009,i ingat lg masa tu i pregnant idul 7bulan..terboyot2 tolong hubby angkat barang2..nasib baik sebelah umah je,dekat..pastu mlm2 ngadu sakit belakang hubby pun tolong urut sikit2..

kitorang duk situ pun tak lama jugak sebab bulan 1 thn ni i dah dapat kuarters so berpindah la lagi kami dari kg baru ke putrajaya..for ur info,umah kg baru tu hubby duk sorang je since i tumpang umah adik i kat putrajaya..so,setiap minggu pada ptg jumaat hubby akan amik i n kitorang akan balik ke kg baru..

nasib baik masa nak pindah dari kg baru ke putrajaya tu sepupu i offer pakai lori dia..org lain bayar beratus2 utk pindah i juz bagi rm50 je kat abg sepupu i tu..tu pun dia beria2 tolak tp i bagi jugak sbb pikir minyak lori diatu..heaven kan?jgn jeless uollss...

masa pindah ke rumah sekarang ni umur idul baru nak masuk 3bln..ms tu i ngn hubby sibuk angkat brg2 dia lak sibuk menangis..hehe..nak dekat setahun dah duk kat umah tu..coming soon kitorang akan pindah lg ke floor lain,masih lg di blok sama..ikutkan syg nak tinggalkan umah tu tp bocor punye psl terpaksa la..nanti jahanam harta benda i..

mungkin tengah2 bulan 1 ni kitorang pindah,mungkin..sebab rumah baru tu dah siap dan dah boleh masuk anytime from now..ape2 pun tunggu hubby i balik dari thailand dulu baru buat keputusan nak pindah bila..i takleh nak pandai mandai lak..i kan bini mithali..ceewaahh!

tu la kisah pindah randah i sefamily..hope pasni takde dah pindah2 lg..kalu pindah pun terus balik kampung bila pencen nanti..ape2 pun kite hanya merancang Dia yang menentukan so takleh la i nak cakap lelebih..

p/s : terima kasih kerana tekun membaca,anda hebat sekiranya baca entry ni sampai abis.. :))

7 comments:

isabelle said... [Reply this comment]

uish..hebat rupanya aku nih (sebab baca smpi abis).
hehehe.anyway,pindah mmg penat. tapi kalo x pindah, rugi pulak.so nak xnak, buat je la...

wan nurul hezrina abd halim said... [Reply this comment]

kalau pindah untuk kebaikan takpelah azni..janji selesa,selamat.penting tuh..

noor said... [Reply this comment]

kalau pindah mmg pntkan azni
lg satu brg kita rosak hhuhuhu
kg baru mmg mhl
nor pon xsanggup dok lama situ

eT said... [Reply this comment]

hehe...sama la dgn...me dari dulu dok pindah2 gak...
ni ngah tunggu umah sendiri siap next year...mau pindah lg..ngeee

eB@mamaAerish'n'Aed said... [Reply this comment]

x suker pindah
letih kan?

*azni* said... [Reply this comment]

azni to all:thank u for nasihat@komen2 kt ats tu..

Huda said... [Reply this comment]

mmg penat pindah randah ni..cam huda la from paka, ganu ke manjung, perak :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...