Followers

Thursday, November 4, 2010

#Kalau la aku seorang pelukis..

Lukisan bogel dilelong RM213 juta


LUKISAN seorang wanita bogel yang dihasilkan oleh Amedeo Modigliani di New York kelmarin.


NEW YORK - Satu lukisan seorang wanita bogel yang dihasilkan oleh Amedeo Modigliani dilelong di sini pada harga AS$68.9 juta (RM213 juta) kelmarin.
Rumah Lelongan Sotheby's menyatakan lima pembida bersaing untuk membeli lukisan yang berjudul La Belle Romaine itu.

Lukisan itu pada awalnya dilelong pada harga AS$40 juta (RM123 juta).
Pembeli lukisan baru itu tidak didedahkan.
Pelukis lukisan itu hidup di antara 1884 hingga 1920.

Pada mulanya, pelukis itu menumpukan perhatian terhadap kerja-kerja mengukir tetapi mengubah untuk melukis kerana masalah kesihatan. - Agensi

"Seni babe seni..Hanya orang berjiwa seni je reti menghayati lukisan ni..Hehe..Cakap macam la ko tu org seni azni oi.."

3 comments:

isabelle said... [Reply this comment]

apa la yg seni sgt kalo pompuan dlm gmbr tu badan pun dah out of figure ekkk?

AMIEROZIANA said... [Reply this comment]

salam...tu la rasa kalu kita org bagi saja pun tak nak nih...

*azni* said... [Reply this comment]

isabelle:tah la kak..tang lenggok tu agak nye seni..hehe..

amieroziana:mmg pon..kalu tersepak kt tgh2 jln buat donno jer ni..sekali amik kau harga rm 213juta...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...